Reductil (Sibutramin) nedir? Reductol kullananlar, şikayetleri, yorumları

Reductol nedir? Halen kullananlar var mı bilmiyoruz ama reductil 10 mg veya reductol kullanıcı yorumları, bu içeriğimizde tartışılıyor. Siz de 2022'de reductol kullananlar tarafından paylaşılan şikayetleri ve yorumları okuyarak, karar verebilirsiniz.

featured

Reductol, etken maddesi Sibutramin olan ve yaklaşık 10 yıl öncesine kadar eczanelerde reçete ile satılan bir ilaçtı. Reductil 10 mg olarak bilinen bu ilaç, kilo verme problemi yaşayanlar tarafından tercih ediliyor. İnsanlar bir şekilde eczanelerde reçete kullanmadan satın alıyorlardı. Sonrasında İnternette de göreceğiniz bir sürü reductol ölüm haberleri çıkmaya başladı.

Reductol nedir?

Reductol, etken maddesi nedeniyle yasaklanan bir ilaçtı. Sibutramin, yan etkileri bakımın oldukça zararlı, kalp çarpıntısına neden olan, metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımına yardımcı olan bir maddedir.

Bir zamanlar Türkiye ve dünyada birçok kilo verdirici ilaçların içinde sibutramin kullanıldı. Türkiye’de de biber hapı, meksika biber hapı, elma krom, lw6090 vs.. birçok bitkisel gıda takviyesinin içinde de sibutramin kullanıldı.

Tabii hem reçete ile satılan ilaçlar hem de internetten satılan bu ürünler Sağlık Bakanlığı tarafından toplatıldı. Şu anda resmi olarak satışı yapılan bir ilaç yoktur fakat bir şekilde İnternet üzerinden etken maddesi sibutramin olan ilaçların satışları devam etmektedir.

Reductol’da şu anda aktif olarak satışı yapılan bir ilaçtır. Şu anda satılan ürünlerin içinde Sibutramin yer alıyor mu bilmiyoruz. Sitelerinde tamamen bitkisel bir gıda takviyesi olduğu belirtilmiş.

Reductol fiyatı ne kadar?

Satış fiyatı 259 TL olan reductol, reductil 10 mg’ın yasaklanmasının ardından aynı ürün olarak satılmaya başlanan -en azından öyle söyleniyor- bir üründür.

Çoğu insan reductol ile reductil’i bir birine karıştırır. Oysa ki Reductil 10 mg, Abbott ilaç tarafından geliştirilmişti. Reductol ise isim benzerliğinden yararlanarak piyasa yapmış bir üründü.

Reductol kullanıcı yorumları

Bu yazımızda halen reductol veya reductil kullananlar varsa, yorumları veya şikayetleri paylaşmaları için hazırladık. Böylelikle halen kullanmak isteyenler ürün hakkında fikir sahibi olabilirler.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Reductil (Sibutramin) nedir? Reductol kullananlar, şikayetleri, yorumları
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!