Lida ölüm haberleri doğru mu? Lida zayıflama hapı kullananlar

Lida zayıflama hapı nedir? Lida ölüm haberleri ne kadar doğru? Bu içeriğimizde lida kullananlar tarafından paylaşılacak olan lida zayıflama hapı kullanıcı yorumları ve şikayetleri de yayınlanacaktır. Lida, içinde sibutramin olan bir zayıflama hapıdır. Sibutramin yan etkileri oldukça ciddi bir etken maddedir.

Lida kullananlar 2022

Lida zayıflama hapı, içinde Sibutramin olan bir ilaç yahut gıda takviyesiydi. Lida Plus, Lida Gold, Lida Jel gibi çeşitleri vardı.  İnsanlar Lida’ya mucizevi zayıflama hapı olarak bakıyordu. Çünkü birçok kişi Lida kapsül kullanarak kilo vermişti. Mesela 1 ayda 10 kilo veren insanlardan 2 ayda 25 kilo verenlere kadar birçok kişinin -doğru veya yanlış- İnternette haberleri vardı.

Lida altın çağını yaşıyordu

Lida, dünya geneli satılan bir üründü. Toplamda 75 ülkede satışı yapılıyordu. Milyonlarca kişi lida zayıflama hapı alarak kilo vermek istiyordu. Hayallerine ulaşanlar olsa da verdiği kiloları geri alanların sayısı da gittikçe artıyordu.

Derken o kara haberler gelmeye başladı. Lida kullandığından dolayı ölen insanlar. Hastaneye kaldırılan kişilerden maalesef -bizim bildiğimiz- 7 kişi hayatını kaybetti. 400’den fazla kişi de zayıflama hapları nedeniyle hastanelik oldu.

Türkiye’de yaklaşık 10-12 yıl öncesine kadar zayıflama hapları epey popüler olmuştu. O zamanlarda Biber Hapı adı verilen başka bir popüler ürün daha vardı. O ürünün içinde de Sibutramin etken maddesi vardı. Bu madde kansere neden olduğu gibi metabolizmayı bozan, kalp ritmini olumsuz yönde etkileyen bir maddeydi.

Sağlık Bakanlığı ilaçları toplattı

Sağlık Bakanlığı harekete geçerek, içinde Sibutramin olan bütün ilaçları toplattırdı. Avrupa ve Amerika’da da benzer uygulamalar yapılıyordu. Sibutramin’in zararları anlaşıldığı için bütün ilaçlar toplatılıyordu.

Mesela eczanelerde satılan ve Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği, Abbott firmasına ait olan Reductil 10 mg ilacı da benzer durumdaydı. Bakanlık bu ilacı da toplattırdı. Çünkü etken maddesi çok tehlikeliydi. Bir insanın bile bu ilaçlar nedeniyle ölmesine müsaade edilemezdi.

Şimdilerde halen lida zayıflama hapı satılıyor. İçinde ne olduğunu bilmiyorum. İşe yarıyor mu? Bilmiyorum. Kullanılmasını tavsiye eder miyim? Hayır. Oldum olası bu tarz ürünlere karşı biriyim. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek varken, ilaçlar ile kilo verilmesi bir türlü mantığıma uymadı.

Lida kullananlar

Her neyse. Eğer halen Lida zayıflama hapı kullananlar varsa aramızda, ürün ile alakalı görüşlerini paylaşabilirler.

2
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
1
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Lida ölüm haberleri doğru mu? Lida zayıflama hapı kullananlar
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!