Halit Arapoğlu Kimdir? Ne zaman vefat etti?

Halit Arapoğlu kimdir? Barak havaları denilince akla gelen isimlerden olan halit araboğlu ile alakalı bu biyografi yazısında halit arapoğlu nereli, ne zaman öldü, doğum tarihi vs.. gibi bilgileri bulacaksınız. Siz de halit arapoğlu şarkıları ile alakalı bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

Halit Arapoğlu

Barak Havası denince akla gelen bir isimlerden biri de Halit Arapoğlu‘dur. Bu içerikte usta sanatçıyla ile alakalı internette yanlış bilinen bazı bilgileri bu içerik ile güncellemek istedim. Bu içerikte halit arapoğlu kimdir, halit arapoğlu’nun doğum ve ölüm tarihi, halit arapoğlu nerede doğdu, memleketi neresi gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

HALİT ARAPOĞLU KİMDİR?

Halit Arapoğlu, 1943 yılında Adana’da doğdu. Tam doğum tarihi ile alakalı bir bilgi bulunmasa da babasının adının Hüseyin Arapoğlu, kendisi gibi sanatçı kardeşinin de adının Kemal Arapoğlu olduğunu söyleyebilirim.

Dilberay ile evli olduğuna dair yanlış bilgiler bulunuyor. Kendisi Dilberay ile albüm çalışmaları yapmıştır fakat eşi değildir. Halime Arapoğlu ise onun kızıdır.  Birlikte “Barak Muhabbeti-1” ve “Barak Muhabbeti-2” albümlerini yapmışlardır. Bu iki albümde de bir birinden güzel eserler bulunuyor.

Zaten Dilber Ay, “Araboğlu’na Ağıt” adındaki şarkısında Halit Araboğlu’nun kendisinin hocası olduğunu söylüyor. Barak ile alakalı her şeyi Halit Araboğlu’ndan öğrendiğini belirtiyor. Bu ağıtı da zaten Halit hocası için yazmış.

İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses ve daha birçok sanatçı tarafından eserleri okunmuştur. İbrahim Tatlıses, 1995 yılında konuklarının Halit Arapoğlu, Cahit Yaman, İsmail Kılıç, Gönül Gül, Aydemir Akbaş gibi isimlerin katıldığı İbo Show programında ona olan saygısını sürekli dile getirmiştir. Videoyu izlemek isteyenler için aşağıya bıraktım.

Bu programdan 3 yıl sonra yani 4 Şubat 1998 tarihinde ise barak havasının usta ismi Halit Arapoğlu, vefat etmiştir. Ölüm nedeni kalp krizi diye paylaşmış. Mezarı Adana’nın Pozantı ilçesindedir.

Benim değerli sanatçıyla alakalı bulabildiklerim bu kadar. Maalesef daha fazla bilgi bulamadım. Sizler de Halit Arapoğlu’nun hayatı ile alakalı daha fazla ve farklı bilgilere sahipseniz lütfen bu konuya bir cevap yazarak Jodd Haber ile paylaşınız.

Dilber AY, vefatından sonra alit Arapoğlu için “Araboğlu’na Ağıt” şarkısını yazmıştı. Zaten videoyu dinlediğinizde kendisinin Hocası olduğunu, Barak havasına dair her şeyi ondan öğrendiğini söylüyor.

Kaynak: Öğrenci Portalı

3
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
1
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Halit Arapoğlu kimdir? Kaç yaşında öldü? Nereli (Biyografi)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 Nisan 2023, 01:43

    Çok sevdiğim nadide sanatçılardan biridir rahmetli Halit ağam. Elbette barak havası denilince başka isimleri de unutmamak lazım fakat Halit Arapoğlu’nun yeri bir başkadır. Saygılarımla.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!