Fonksera 10 mg yorumları, fonksera kullananlar, şikayetleri

Bu yazının içinde "fonksera nedir" sorusunun cevabının yanı sıra fonksera 10 mg kullananlar tarafından paylaşılan kullanıcı yorumları ve şikayetleri, fonksera yan etkileri gibi konuları da bulabileceksiniz. İşte detaylar.

featured

Fonksera, depresyon tedavisi gören insanların kullanması gereken bir antidepresan ilacıdır. Reçete ile satılır. Türkiye’de satış fiyatı yaklaşık 300 TL’dir. Mutlaka doktor onayından sonra kullanılmalıdır. Yan etkileri ciddi bir ilaç olup, beklenmedik durumlarda derhal doktora gidilmesi gerekmektedir.

Fonksera kullananlar

Bu içeriğimizde fonksera ile alakalı insanların görüşlerine yer verilecektir. Fonksera 10 mg, içerisinde 12.71 mg vortioksetin maddesi bulunan bir ilaçtır. Depresif bozukluk, uyku bozukluğu, hayali şeyleri görme gibi şikayetleri olanların (doktor onayı sonrasında) kullanabileceği bir ilaçtır.

Fonksera kilo yapar mı?

İlacın prospektüsünde kilo yapar mı sorusuna bir cevap verilmemiş. Fakat genel olarak depresyon ilaçlarının kilo aldırma ve kilo verdirme gibi yan etkileri vardır. Bu insandan insana değişkenlik göstermektedir.

FONKSERA 10 mg yan etkileri

Her ilaç gibi fonksera da yan etkileri olan bir ilaçtır. Genel olarak şu yan etkileri görülebilir:

  • Kurdeşen
  • Boğazda şişkinlik
  • Yüzde şişkinlik
  • Dudaklarda şişkinlik
  • Dilde şişkinlik
  • Nefes alıp vermede güçlük
  • Yutkunma problemi
  • Kan basıncında ani düşme
  • Alerjik reaksiyonlar
  • Bulantı
  • İshal, kabızlık
  • Aşırı terleme
  • Anormal rüyalar görme
  • Sıcak basması
  • Göz bebeklerinde büyüme

Yukarıda saydığımız durumlar fonksera yan etkileri arasında yer almaktadır. Tekrar hatırlatmak gerekirse fonksera mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır. Eğer yukarıdaki belirtilerden biri veya birileri sizde varsa mutlaka doktorunuza danışınız.

Fonksera uyku yapar mı?

Evet. Fonksera’nın yan etkilerinden biri de uyku yapmasıdır. Zaten bu ilacı kullanma nedenlerinden biri de uyku bozukluğunu düzeltmektir. Yorgunluğa neden olduğundan dolayı uykuya da neden olabilmektedir.

Hamileler fonksera kullanabilir mi?

Tavsiye edilmiyor. Eğer kullanmanız gerekiyorsanız gebe olduğunuzu veya gebe kalmak istediğinizi doktorunuza söylemeniz gerekiyor. Eğer bu ilacı kullanmanız doktor tarafından önerilmediyse lütfen gebelik döneminde kullanmayınız.

Emziren anneler fonksera kullanabilir mi?

Hayır. Tavsiye edilmiyor. Çünkü kullanacağınız ilaç süte karışacağından dolayı bebeğinize de doğal olarak geçecektir. Emziren annelerin fonksera kullanması tavsiye edilmiyor.

Fonksera 10 mg cinsellik yan etkileri

Bu ilacın cinselliği etkileme olasılığı var. Eğer günlük 5 mg ile 15 mg arasında alıyorsanız pek bir etkisi yoktur cinsellik üzerinde. Fakat eğer 20 mg ve üzeri alıyorsanız günlük cinsel hayatınızda problem yaşamanız mümkündür.

Fonksera kullanıcı yorumları

Bu ilaç, daha önceden Brintellix adı altında satılıyordu. Belki de bu içeriğe brintellix kullananlar veya brintellix kullanıcı yorumları diye aratarak geldiniz. Bilmiyorum. Eğer brintellix ile alakalı bilgi veya yorum arıyorsanız fonksera kullanıcı yorumları sayfasındaki yorumlar ve bilgiler aradığınız bilgilerdir.

48
be_end_m
BEĞENDİM
14
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
6
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
5
_rend_m
İĞRENDİM
3
kizdim
KIZDIM
1
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Fonksera 10 mg yorumları, fonksera kullananlar, şikayetleri
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 Yorum

  1. Biz eşimle bebek sahibi olmak istiyoruz. Geçmişte bu ilacı kullanmıştım 3 hafta. Şimdilerde bebeğimiz olmuyor. Bu ilaçtan dolayı bebeğimiz olmuyor olabilir mi? Çok endişeliyim.

  2. 2 Mayıs 2023, 08:21

    Aynı firma tarafından üretilen bu ilaçta aynı etken maddeler kullanılmasına rağmen neden adını değiştirdiklerini bir türlü anlayamıyorum. Brintellix ilacını biliyorsanız fonksera ilacı da aynısıdır. Yani brintellix muadili bir ilaç diyeceğim ama aynı ilaç olduğu için onu da diyemiyorum.

  3. Fonksera kullananlar acaba kilo alıp almadıklarını yazabilir mi? Haberde kilo yapar mı ile alakalı bir bilgi yazılmamış. Lütfen yardımcı olur musunuz?

  4. Gayet faydalı bir içerik olmuş. Çok teşekkür ederim. Allah kullananlara da acil şifalar nasip etsin.

    Cevapla
  5. 27 Eylül 2023, 00:13

    Fonksera’nın yan etkileri konusunda biraz endişeliydim, ama şimdiye kadar herhangi bir problem yaşamadım. Bu ilacı almadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Fonksera benim için işe yaradı ama herkes için aynı sonucu vermeyebilir.

    Cevapla
  6. 4 Ekim 2023, 22:43

    Fonksera’nın cinsel yan etkileri bulunuyormuş. Ne gibi belirtileri oluyor. Mesela cinsel isteğin azalması mı yoksa ilişki esnasında haz alamama gibi bir şey mi oluyor. Yani o istek mi gidiyor insanda acaba? Tam olarak nedir?

    Cevapla
  7. Bu ilacı 1 ay kullanırsam kaç kilo alırım? Ya da çok fazla kilo aldırıyor mu?

    Cevapla
  8. Fonksera uyku yapar mı arkadaşlar? Çünkü bende acayip derecede bir uyku yaptı. Bu ilacı almaya başladıktan birkaç saat sonra öyle bir yorgun hissediyorum, öyle bir hal alıyor ki beni dersin ki sabahtan beridir çalışmış, o derece yorulmuşum. Doktora sordum normal dedi ama bu çok normal gelmedi bana.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!