Nexetin nedir? Nexetin kullananlar yorumları

Nexetin, eczanelerde reçete ile satılan 20 mg ve 40 mg ilaçtır. Bu içeriğimizde nexetin nedir genel başlığı altında merak edilen sorulara cevap verilmiştir. Ayrıca nexetin kullananlar da ilaç ile alakalı kullanıcı yorumları ve -varsa- nexetin şikayetleri paylaşıyorlar. İşte ilaç detayları...

Nexetin 20 mg 28 kapsül kullananlar

Bu haber içeriğinde “nexetin nedir” sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Ayrıca ilaç ile alakalı olarak “nexetin kullananlar”, “nexetin hangi hastalıklara iyi gelir”, “nexetin 20 mg günde kaç defa kullanılır”, “nexetin kullanıcı yorumları” gibi alt başlıkları da bulabileceksiniz.

Nexetin nedir?

Nexetin, etken maddesi Duloksetin Hidroklorür olan ve kadınlarda ayağa kalkarken, öksürürken, gülerken ya da ağır bir şeyler kaldırırken idrar kaçırma gibi şikayetler başladığında doktor tarafından reçete edilen bir ilaçtır.

Piyasada iki farklı ürün bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Nexetin 20 mg 28 kapsül olup, diğeri de Nexetin 40 mg 28 kapsüldür.

  1. Nexetin 20 mg 28 kapsül 2023 satış fiyatı 105.99 ₺
  2. Nexetin 40 mg 28 kapsül 2023 satış fyatı 204.18 ₺

Kullanma talimatında nexetin ilaç ile alakalı aşağıdaki tanım yapılmıştır:

NEXETİN, kadınlarda orta ve şiddetli Stres Üriner İnkontinans (SÜİ)’ın tedavisi ve SÜİ’ın baskın olduğu mikst üriner inkontinans (sıkışma ve stres üriner inkontinansın birlikteliği) (MÜİ) tedavisinde endikedir.

Nexetin hangi hastalıklara iyi gelir?

Bunun anlamı eğer bir kadın güldüğünde, hapşırdığında, öksürdüğünde, ağırlık kaldırdığında veya ayağa kalktığı zaman istemeden idrar kaçırıyorsa stres üriner inkontinans olduğu anlamına geliyor. Bu da tedavisi olan bir durumdur. Bunun içinde doktora gitmeli, tedavi olmalı ve öneriler doğrultusunda hareket etmeniz gerekiyor.

Nexetin kullanıcı yorumları

Nexetin 20 mg günde kaç defa kullanılır?

Tabii ki öncelikle doktorunuzun size söylediği şekilde kullanmanız en doğru yöntem olacaktır. Fakat nexetin kullanma talimatında yemeklerden bağımsız olarak, yani ister yemeklerden önce ister sonra günde 2 defa alınması tavsiye ediliyor.

Genellikle hastalar 2 ile 4 hafta arasında bu ilacı kullanıyorlar. Bu sürenin dışında doktorlar kullanmaya devam etmeniz gerektiğine kanaat getirirse o zaman kullanmaya devam ediyorsunuz. Fakat yapılan araştırmalarda genelde 2 ile 4 hafta arasında bu problemlerin ortadan kalktığı veya azaldığı görülmüştür.

Nexetin Kullanıcı Yorumları

Bu ilaç kullanılmaya başladığında önce Nexetin 20 mg 28 kapsül ile başlanılıyor. Birkaç hafta içinde eğer bir ilerleme olmazsa veya daha yüksek dozda bir ilaca geçmeniz gerekiyorsa o zamanda doktorlar Nexetin 40 mg 28 kapsül kullanmanız gerektiğini söylüyor.

Bu arada ilaç kapsüleri Jelatinden yapılmıştır. Yurtdışında yaşıyorsanız genelde jelatinler domuzdan elde edilmektedir. Fakat Türkiye’de satılan ilaçlarda Jelatin nasıl yapılıyor maalesef bir bilgim bulunmuyor. Eğer dini hassasiyetleriniz varsa bu konuyu doktorunuza danışabilirsiniz.

Nexetin Kullananların Yorumları

Şimdilik bu ilaç ile alakalı paylaşmak istediklerimiz bu kadar olup, sözü sizlere bırakmak istiyorum. Sizler de nexetin kullananlar ne düşünüyor diye merak ediyorsanız aşağıdaki yorumlara bi göz atmak isteyebilirsiniz. Ya da kendi görüşlerinizi birkaç cümle ile bu ilacı kullanmak isteyenlerle paylaşabilirsiniz.

124
be_end_m
BEĞENDİM
22
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
6
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
1
_rend_m
İĞRENDİM
19
kizdim
KIZDIM
2
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Nexetin nedir? Nexetin kullananlar yorumları
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!