Green Card Başvurusunda Bilmeniz Gerekenler ve Süreç İpuçları 2023

Bu senenin (2023) green card başvuruları için birkaç hafta kaldı. Umarım DV2025 talihlileri, iki dönem önce başvuru yapan DV2023 talihlileri gibi problemler yaşamazlar. Sizler için green card başvuruları ile alakalı merak edilen konuları topladık. İşte detaylar...

Green card başvurusu 2023

Green Card Başvurusu, Amerika hayalini gerçekleştirmek isteyen birçok kişi için adeta bir umut ışığıdır. Kiminiz belki onuncu ya da on ikinci defa bu başvuruda bulunuyor olabilir, ancak pes etmeye gerek yok.

Sonuçta, bazı insanlar ilk denemede şansa green card kazanabiliyor. Bunu tamamen bireysel ya da aile şansına bağlıyorum ve bu konudaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Başvuru Süreci ve İpuçları

Eğer herhangi bir aksilik olmazsa, bu sene de DV2025 Green Card başvuruları yapılacaktır. Başvuruları online olarak resmi internet sitesi olan https://dvprogram.state.gov üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Herhangi bir ödeme yapmanıza veya birisine para vermenize gerek yok. Takıldığınız anlar olabilir, ancak YouTube üzerinde birçok ücretsiz yardımcı video mevcut. Bu videolardan yararlanarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Green Card’ın Amacı ve Başvuru Tarihleri

Green Card, Amerika’da çeşitliliği teşvik etmek amacıyla verilen bir çeşitlilik vizesidir. Bu vize ile her yıl dünya genelinden 55000 birey ve onların aileleri Amerika’ya yasal olarak yerleşme fırsatı bulur. Başvurular genellikle Ekim ayının ilk haftasında başlar ve Kasım’ın ilk haftasında biter.

Bu süreçte önemli olan tarihlerin yakından takip edilmesi ve başvurunuzu zamanında yapmanızdır. Ancak ilk gün hemen başvurmak yerine, site yoğunluğundan kaynaklanabilecek aksaklıkları önlemek adına birkaç gün beklemenizi tavsiye ediyorum.

Başvuru ve Yaşam Üzerine Düşünceler

Hayatta bazen istediklerimiz olmayabilir, ama unutmayın ki her bir kapı kapandığında bir diğeri açılır. Green Card sadece bir araçtır ve başvuru sonucu hayal kırıklığına uğramışsanız dahi hayatta kaybedeceğiniz bir şey yoktur. Bu süreçte yaşadıklarınız, ilerleyen dönemlerde size farklı fırsatlar veya tecrübeler sunabilir.

Son olarak, yakın zamanda Green Card başvuru süreciyle ilgili bir video hazırlayacağımı belirtmek istiyorum. Sorularınızı buradan bize iletebilirsiniz ve yardımcı olabildiğim kadarıyla yanıtlayacağım. Başarılar dilerim!

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Green Card Başvurusunda Bilmeniz Gerekenler ve Süreç İpuçları 2023
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!