Memur Maaş Zam Oranı İçin Gözler Hakem Kurulu’nda

Memur ve memur emeklileri için maaş zam oranının belirlenmesi süreci devam ediyor. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, belirlenmesi gereken zam oranı konusunda çalışmalarını sürdürdü.

featured

7 Toplu Sözleşme görüşmeleri, 1 Ağustos’ta başladı ve 22 Ağustos’ta sona erdi, ancak taraflar 2014 ve 2015 yılları için uygulanacak zam oranında anlaşamadı. Bu nedenle, gözler şimdi Hakem Kurulu’nun kararına çevrildi.

Hakem Kurulu, 26 Ağustos’ta Memur-Sen’in başvurusu üzerine çalışmalarına başladı ve Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Kurul, 11 kişiden oluşuyor ve kararın en geç 31 Ağustos’a kadar verilmesi bekleniyor. Kurulun kararı tartışmaya kapalı olacak ve yeni yıl ile birlikte uygulanacak.

31 Ağustos’ta yapılacak son toplantıda, Kamu İşveren Heyeti ve yetkili sendikaların uzlaşamadığı maddeler oylanacak ve memur ve memur emeklileri için 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranları belirlenecek.

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentileri esas alınarak, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun kararını açıklaması bekleniyor.

Kamu İşveren Heyeti ve Hükümet, 2024 ve 2025 yılları için farklı maaş zam oranı tekliflerinde bulundu. İki teklif de 2024’ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025’in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 zam öneriyor.

Hakem Kurulu’nun nihai kararı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarını doğrudan etkileyecek.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Memur Maaş Zam Oranı İçin Gözler Hakem Kurulu’nda
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!