Ali Öztunç’tan Vatandaş Borçlarına Dair Kritik Uyarılar

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2023 yılında yurttaşların tüketici kredi ve kredi kartı borçlarında yaşanan büyük artışa dikkat çekti. Öztunç, ekonomik zorluklar ve enflasyonun etkisiyle vatandaşların borç yükünün her geçen gün arttığını belirtti.

featured

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Türkiye’deki bireylerin toplam borcunun 2023 yılı içinde artış gösterdiğini belirtti.

Öztunç’a göre, yıl başından itibaren tüketici kredileri yüzde 31,6 oranında artış göstererek 1 trilyon 474 milyar liraya ulaştı. Kredi kartı borçları ise yüzde 98 artarak 901 milyar lira seviyesine geldi.

Ali Öztunç, Türk halkının gelirinin, temel giderleri karşılamada yetersiz kaldığını ve bu nedenle borçlanmak zorunda kaldığını belirtti.

AKP iktidarını ekonomik politikalar sebebiyle eleştiren Öztunç, yüksek enflasyon ve ekonomik sorunlar nedeniyle yurttaşların bankalara borçlanmaya mecbur kaldığını ifade etti.

Ayrıca Ali Öztunç, 18-25 Ağustos haftasında bireysel kredi ve kredi kartı borçlarında 40,5 milyar lira artış yaşandığını vurguladı. TOKİ’ye olan vatandaş borcunun 46 milyar lira olduğunu da ekledi.

Ali Öztunç, 16 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında icra dairelerine 2 milyon 24 bin yeni dosya geldiğini ve yurttaşların satın alma gücünün düştüğünü belirtti.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ali Öztunç’tan Vatandaş Borçlarına Dair Kritik Uyarılar
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!