İspanya’da Antijen Test Satışları Yüzde 556 Arttı: Alarm Zilleri Çalıyor

İspanya'da yaz mevsiminin sona ermesiyle birlikte Covid-19 vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Eylül ayında antijen testlerinin satışı yüzde 556 oranında arttı.

featured

İspanya’da yazın sona ermesiyle birlikte Covid-19 vakalarında büyük bir artış yaşandı. Özellikle Eylül ayında antijen testlerinin satışı yüzde 556 oranında artış gösterdi.

Hastanelerde toplanan verilere göre, virüsün etkisi 2020-2021 yıllarına kıyasla daha düşük. Ancak, vaka sayıları artıyor.

11-17 Eylül arasında, her 100 bin kişi başına düşen vaka sayısı 112,8 olarak belirlendi. Hastanede tedavi gören kişi sayısı ise oldukça düşük kaldı.

Özellikle 60 yaş üstü, kronik hastalar ve bebekler için ekstra tedbirler alınması gerektiği vurgulandı. Bu gruplar en fazla risk altında.

Antijen testi satışları, bazı İspanyol bölgelerinde dört haneli yüzdelerle arttı. Ancak bu artış, 2022 yılındaki en düşük seviyelere bile ulaşmadı.

İspanya’da Nisan 2022’den itibaren Covid-19 önlemleri büyük ölçüde kaldırıldı. Hatta grip gibi davranılmasına karar verildi ve kırılgan iş kollarında karantina uygulaması da sonlandırıldı.

Maskelerin sadece hastane ve eczanelerde zorunlu olduğu politika, bu yaz itibarıyla sona erdirildi. Açıkçası, bu yazın sonunda maskeler tamamen isteğe bağlı hale geldi.

İspanya’da sonbahar aşı kampanyası, Covid-19 ve grip aşılarını bir arada uyguluyor. Bebeklere ilk kez “solunum sinsityal virüs (RSV)” aşısı yapılacak.

Halk Sağlık Komisyonu, Covid-19 ve grip aşılarının bir arada yapılmasını son üç yıldır öneriyor. Aşı seçenekleri arasında Pfizer ve yerel bir İspanyol aşısı olan Hipra da var.

Sağlık çalışanları, güvenlik personeli ve hatta sigara içenlere de hem Covid-19 hem de grip aşısı olmaları öneriliyor. Bu, tüm toplumu korumak için yapılan bir öneri.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İspanya’da Antijen Test Satışları Yüzde 556 Arttı: Alarm Zilleri Çalıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!