Bâtıl nedir? İslam’da batıl kelimesinin anlamı ne demek?

İslam'da batıl ne demek? Bu bilgi içeriğimizde "Bâtıl" kelimesinin anlamı üzerinde duracağız. Birçok kişi batıl inanç, batıl şeyler şeklinde duymuştur bu kelimeyi. Çoğu kişi bazen ne anlama geldiğini bile bilmeden konuşur. Peki gerçekte batıl nedir? İşte detaylar...

featured

Bu içeriğimizde “batıl” kelimesi üzerinde duracağız. Detaylarda “Batıl nedir?” sorusunun cevabı ile birlikte “İslam’da batıl kelimesinin anlamı” gibi bilgileri bulabilirsiniz.

Aslında Batıl kelimesinde a harfi, şapkalı a olmalıdır. Ancak klavyede bu harfi yapmak kolay olmadığından direkt olarak batıl şeklinde yazıyoruz.

Bâtıl” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup, Türkçede birkaç farklı anlamda kullanılır. Türkçe’de kullanıldığı anlamlar:

  1. Yanlış, doğru olmayan, gerçeğe aykırı: Bir bilginin, inancın ya da iddianın gerçek ya da doğru olmadığını ifade eder.
  2. Geçersiz, hükümsüz: Özellikle hukuk dilinde bir işlemin veya eylemin yasalara uygun olmadığını ve bu nedenle geçerli olmadığını ifade eder.
  3. Boş, değersiz: Bir şeyin önemli olmadığını, değer taşımadığını belirtir.

Bâtıl, genellikle İslam dini bağlamında “yanlış inanç” veya “doğru olmayan yol” anlamında da kullanılır. Bu bağlamda “hak” (doğru, gerçek) kavramının zıttı olarak yer alır.

Zaten bu kelimeyi “Bâtıl inanç” yani doğru olmayan, yanlış olan inanç şeklinde çokça duymuşsunuzdur. Siz de birkaç cümle yorum paylaşarak  bu konuya katkı sağlayabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Bâtıl nedir? İslam’da batıl kelimesinin anlamı ne demek?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!