Tamera Ekoköyü’nün Daveti Kitap Özeti (Dieter Duhm)

Bu içeriğimizde Dieter Duhm tarafından yazılan Tamera Ekoköyü'nün Daveti isimli kitap ile alakalı kısa bir özet geçeceğiz. Sizler de tamera ekoköyünün daveti kitabının özetini merak ediyorsanız bu içerik size yardımcı olabilir.

featured

Dieter Duhm, 1978 yılında kurulan ve 40 yıl boyunca yıkılmadan ayakta kalan Tamera Ekoköyü’nün kurucularından biridir.

Bu kitap, Portekiz’de bulunan bu ekoköyde edinilen deneyimleri ve dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla paylaşılan görüşleri anlatır.

Dieter Duhm, kitabında yalnızca bireysel bir iyileşme ya da terapinin ötesinde, tüm insanlığın karşı karşıya olduğu travmanın üstesinden gelebilmek için bir “toplu iyileşme” anlayışının önemini vurgular.

Yaklaşan bir yok oluş evresine girmekte olduğumuzu belirten birçok uzmanın önerilerine ek olarak, Duhm bu kitapta bireyin iç dünyasına odaklanmayı seçiyor.

Modern kapitalizmin bizi etkisi altına aldığı yaşadığımız şu asırda, sadece ekonomik ve politik düzenlemelerle değil, aynı zamanda insanın iç dünyasında gerçekleşen değişikliklerle de bir dönüşümün mümkün olduğunu savunuyor.

İnsanın arzuları, cinsel kimliği, manevi gücü, korkuları ve içsel enerjisi gibi konuların hepsine değinen yazar, sosyal bir dönüşümün başarısının bu içsel değişikliklere bağlı olduğunu çeşitli yerlerde ifade ediyor.

Tamera Ekoköyü’nün Filistin-İsrail barışını tesis etme gibi büyük amaçlarından biri, Orta Doğu’daki bu iki ülke arasındaki kronikleşmiş sorunun çözülmesine katkıda bulunmaktı.

Ayrıca çiftler arasındaki çatışmalara odaklanarak, kadın ve erkek arasında bir barışın olmadan toplumsal barışın da mümkün olamayacağının da üzerinde ısrarla durur.

Duhm’un daha önce Türkçeye çevrilen “Kapitalizmde Korku” kitabı büyük ilgi görmüştü. Şimdi ise “Tamera Ekoköyü’nün Daveti” adlı bu yeni eseriyle, Tamera’nın birikimini ve deneyimlerini okuyucularla paylaşıyor. Bu eserin de, okurlardan büyük ilgi ve beğeni toplayacağına inanılıyor.

Sizler de bu kitap ile alakalı düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden birkaç cümle ile paylaşarak bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Tamera Ekoköyü’nün Daveti Kitap Özeti (Dieter Duhm)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!