iPhone 15 Pro Max Kullananların Isınma şikayetleri artıyor

Apple'ın 2023 yılında piyasaya çıkarttığı amiral gemisi iPhone 15 modelleri ile alakalı "aşırı ısınma" problemi ortaya çıktı. Birçok kullanıcı tarafından Apple'a yapılan bu şikayetler ile alakalı Apple'ın henüz ne yapacağı bilinmiyor. Yakında bir çözüm üreteceklerini tahmin ediyoruz.

featured

Apple’ın son teknoloji harikası iPhone 15 Pro Max, piyasaya sürüldüğünden bu yana yüksek satış oranlarıyla dikkat çekerken, cihazın aşırı ısınma sorunu kullanıcılar arasında kaygı yaratıyor. Yeni A17 Pro yonga setinin, bu ısınma meselesinin baş aktörü olduğu söyleniyor.

Apple, A17 Pro yonga setinin üretimi için 3nm teknolojisine büyük miktarda yatırım yaptı. Ancak üretim sürecinde istenilen verimliliğin elde edilememesi, Apple’ı bazı riskleri göze almaya ittiği yorumlarına neden oluyor. Bu problem, yonga setinin voltaj seviyesinin yükseltilmesiyle ilgili olabilir.

Yapılan ilk deneylerde, iPhone 15 Pro Max‘in ağır kullanım şartlarında 2 dakika içerisinde 47 derece sıcaklığa ulaştığı tespit edildi. Bu ısınma, cihazın performansında %25’e varan düşüşe sebep oluyor. 20 dakikalık grafik ağırlıklı kullanımda bu performans kaybı %34’ü buluyor.

Isınma sorununun temel sebebinin, cihazın yetersiz soğutma sisteminden kaynaklandığına dair görüşler mevcut. Özellikle “mobil oyun konsolu” kadar güçlü olduğu söylenen bir cihazın bu denli ısınması, kullanıcıların yoğun grafikli oyunlarda ne kadar verim alabileceği konusunda endişeleri artırıyor.

Apple’ın bu konudaki çözüm stratejisi merakla bekleniyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
iPhone 15 Pro Max Kullananların Isınma şikayetleri artıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Benim iphone 15 pro max ile değil de iphone 14 pro max ile alakalı bir şikayetim var. Nedendir bilmiyorum ama iOS 17 güncellemesi yaptıktan sonra benim telefonum da ısınmaya başladı. Acaba iOS 17 güncellemesinde mi bir problem var. Muhtemelen telefonu arkaplanda çalışarak yoran bazı uygulamalar var. Emin değilim ama umarım bir yama ile bu problemi giderirler.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!