Cinsel ilişkiden kaç gün sonra doğum kontrol hapı kullanılır?

Doğum kontrol hapları cinsel ilişkiden kaç saat sonra ya da kaç gün sonra kullanılır? Bu içeriğimizde ertesi gün hapı olarak da bilinen istenmeyen gebelikleri önlemek için geliştirilen ilaçlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Cinsel ilişkiden kaç gün sonra doğum kontrol hapı kullanılır?

Doğum kontrol haplarından bahsediyorsak, bunlar genellikle cinsel ilişkiden bağımsız olarak her gün aynı zamanda alınan ilaçlardır.

Ancak acil durum kontraseptifleri yani doğum kontrol hapı (çoğu zaman “ertesi gün hapı” olarak bilinir) cinsel ilişkiden sonraki belirli bir süre zarfında kullanılır.

Doğum Kontrol Hapları

Bunlar proaktif bir kontraseptif yöntemdir ve hamileliği önlemek için cinsel ilişki öncesi başlanmalıdır. Doğum kontrol haplarının etkili bir şekilde çalışabilmesi için, genellikle reçete edildiği şekliyle her gün aynı zamanda alınmaları gerekir.

Acil Durum Kontraseptifleri (Ertesi Gün Hapı)

Bu tür kontraseptifler, korunmasız cinsel ilişkiden veya kontraseptif yöntemin başarısız olduğu bir durumdan sonra hamileliği önlemek amacıyla kullanılır.

Ertesi gün hapı, korunmasız cinsel ilişkiden sonraki 72 saat (3 gün) içinde en etkili şekilde kullanılır, ancak bazı türleri ilişkiden sonraki 5 gün içerisinde de kullanılabilir. Yine de, bu haplar mümkün olan en kısa süre içinde alındığında daha etkilidir.

thumbnail
İlişkili Haber
Doğum kontrol hapı nedir?

Eğer cinsel ilişkiden sonra hamilelikten korunma konusunda endişeniz varsa veya doğum kontrol yönteminizin başarısız olduğunu düşünüyorsanız, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Acil durum kontraseptifleri sürekli bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır; bunun yerine, düzenli bir kontraseptif yöntem seçmekte fayda vardır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Cinsel ilişkiden kaç gün sonra doğum kontrol hapı kullanılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!