Antidepresanlar (ilaçlar) cinsel isteksizlik yapar mı?

Antidepresanların cinsel yan etkileri: Seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) başta olmak üzere bazı antidepresan ilaçlar cinsel isteksizliğe neden olabilir. Cinsel işlev bozuklukları, orgazm zorlukları ve libido kaybı gibi yan etkileri öğrenin. Doz ayarlaması veya alternatif tedavi seçenekleri için doktorunuza danışın.

featured

Direk cevap vermek istiyorum. Evet. Bazı antidepresan ilaçlar isteksizlik yapabilir. Bu konuyu biraz daha detaylı bir şekilde ele almak istiyorum. Siz de sayfanın altındaki yorum bölümüden bu konu hakkındaki düşüncelerinizi, merak ettiğiniz soruları paylaşarak konuya katkıda bulunabilirsiniz.

Bazı antidepresan ilaçların cinsel isteksizlik, cinsel işlev bozuklukları veya orgazm olmada zorluklar gibi cinsel yan etkilere neden olabileceğini söylemiştim.

Özellikle seçici serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI) olarak bilinen antidepresanlar bu tür yan etkilere neden olabilir. Ancak doktor kontrolünde kullanıldığında başka ilaçlarla yan etkileri en az seviyeye düşürülmesi de mümkündür.

Bu yan etkilerin şiddetinin ve meydana geliş sıklığının kişiden kişiye değişebileceğini unutmamak gerekiyor. Tabii herkeste de olacak diye bir kural yoktur. Cinsel yan etkiler tedavinin başlangıcında belirgin olabilir fakat zamanla bu etkiler azalabilir veya devam edebilir.

Bu tür yan etkileri tecrübe ediniyorsanız veya cinsel sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa lütfen hiç utanmadan, çekinmeden doktorunuzla konuşunuz. Bu oldukça önemli bir konudur.

Doktorunuz ilaç dozunu ayarlayabilir, size önerdiği ilaçları değiştirebilir veya size bu yan etkileri yönetmekte yardımcı olabilecek farklı stratejiler önerabilir.

Her durumda antidepresanların yan etkileri veya endişeleri hakkında doktorunuzla açıkça iletişim kurmaktan çekinmeyiniz. Cinsel isteksizlik yaşanıyorsa, bu durumun tedavinin genel faydaları ile risklerinin dikkate alınarak değerlendirilmesi gereklidir.

Sizler de birkaç cümle ile lütfen görüşlerinizi paylaşarak bu konuya katkıda bulununuz.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Antidepresanlar (ilaçlar) cinsel isteksizlik yapar mı?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!