Kontraseptif nedir? Ne demek? Kontraseptif Yöntemler nelerdir?

Bu içeriğimizde kontraseptif yöntemler ile alakalı detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Özellikle doğum kontrol yöntemleri ile ilk defa tanışanların duyduğu bu terimin ne anlama geldiğini, bu içeriğimizde öğrenebilirsiniz.

featured

Bu içeriğimizde tıbbi bir terim olan “kontraseptif” ile alakalı “nedir?”, “anlamı ne demek?” gibi soruların cevaplarını bulacaksınız. Sizler de yorum yaparak bu içeriğe katkıda bulunabilirsiniz.

Kontraseptif nedir?

Kontraseptif, gebeliği önlemek amacıyla kullanılan yöntem veya ürünleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Kontraseptifler, cinsel ilişki sonrasında sperm ve yumurtanın birleşmesini engelleyerek veya rahme yumurta yerleşmesini engelleyerek hamileliği önler.

Kontraseptif yöntemler şunlardır:

Bariyer Yöntemleri

Kondom (erkek ve kadın için), diyafram ve servikal kapak gibi yöntemler sperm ile yumurtanın birleşmesini engeller.

Hormonal Yöntemler

Doğum kontrol hapları, doğum kontrol yaması, vajinal halka, enjeksiyonlar ve implantlar gibi yöntemler ovülasyonu engelleyerek veya rahmin doku yapısını değiştirerek gebeliği önler.

Spiral

T şeklinde bir cihazdır ve rahme yerleştirilir. Hormonal veya bakır bazlı olabilirler. Gebeliği, rahim içindeki koşulları değiştirerek ve sperm hareketini engelleyerek önler.

Acil Kontraseptif

Korunmasız cinsel ilişki sonrası alınan ilaçlar. Ovülasyonu engelleyerek veya fertilizasyon sonrası rahme yumurta yerleşmesini engelleyerek çalışır.

Doğal Yöntemler

Fertilite farkındalığı veya vücut sıcaklığının takip edilmesi gibi yöntemler, hangi günlerin en verimli olduğunu belirlemeye yardımcı olabilir.

Cerrahi Yöntemler

Vazektomi (erkekler için) ve tüplerin bağlanması (kadınlar için) gibi kalıcı doğum kontrol yöntemleridir.

Her kontraseptif yönteminin avantajları, dezavantajları ve etkililik oranları vardır. Hangi yöntemin en uygun olduğuna karar verirken bir sağlık uzmanının önerisini almak çok daha iyi olabilir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kontraseptif nedir? Ne demek? Kontraseptif Yöntemler nelerdir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!