Merdan Yanardağ 101 Gün Sonra Tahliye Edildi

Gazeteci Merdan Yanardağ, Silivri'de 101 gün hapis yatırıldıktan sonra bugün büyük bir coşkuyla serbest bırakıldı. Yanardağ, kendisi ile ilgili dışarı çıktığına sevindiğini ancak içeride kalan arkadaşları için çok üzgün olduğunu dile getirdi.

featured

Ünlü gazeteci ve TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Silivri Cezaevi’nde 101 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Tahliyesinde, coşkulu bir davul-zurna eşliğinde hayranları ve sevenleri Yanardağ’ı karşıladı. Cezaevi çıkışında gözyaşlarını tutamayan Yanardağ, içeride kalan arkadaşlarına vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Buradaki dayanışmayı hiç unutmayacağım. Serbest bırakılmış olmam sevindirici, ancak bir yandan da içimde derin bir acı hissediyorum. Can, Osman ve Tayfun gibi değerli arkadaşlar hala içerde ve onlar için çok zor koşullarda.”

“Son dönemlerde Gezi Direnişi davasında aldıkları kararlarla, medya ve ifade özgürlüğünü kısıtlama amacı güdüyorlar. Bu yargılama süreci adil bir süreç değildi.”

“Silivri Cezaevi’nde bahsedebileceğim tek olumlu şey, güvenlik görevlilerinin profesyonelliğidir. İktidarın yeni hedefi, mahkemeler aracılığıyla ülkeyi farklı bir yönetime taşımak.”

“Günümüzde, hükümeti denetleyecek bir mekanizma kalmadı. Bu cezaevi çok sıkı güvenlikli bir yer. Arkadaşlarımız Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay burada sessizce direniyorlar ve onları geride bırakarak dışarı çıkmak beni utandırıyor.”

Bu olay, ülkede basın özgürlüğüne yönelik endişeleri yeniden gündeme getirdi. Yanardağ’ın açıklamaları, hükümetin eleştirel seslere karşı tutumunu ve yargı süreçlerindeki adaletsizliği eleştiriyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Merdan Yanardağ 101 Gün Sonra Tahliye Edildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!