İsrail istihbaratı HAMAS’ın saldıracağını biliyor muydu?

İsrail gizli servisinin gücü herkesçe malumdur. Dünyanın en iyi istihbarat örgütlerinden biri olan MOSSAD'ın İsrail'e yönelik HAMAS'ın böyle bir eylem içinde olacağından nasıl haberi olmadı? Yoksa İsrail, bile bile Filistin tarafından böyle bir saldırının yapılmasına göz mü yumdu?

featured

Öncelikle İsrail’de sivillere karşı yapılan HAMAS saldırısında hayatını kaybeden siviller için üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Her iki tarafta da siviller hayatını kaybetmiş. Özellikle sosyal medyada gördüğüm videolar ve görüntülerden sonra belli bir süre kendimi toparlayabileceğimi zannetmiyorum.

Konumuz bu değil. Konumuz İsrail gizli servisinin, ellerindeki bunca teknoloji ve imkana rağmen HAMAS’ın, İsrail topraklarına kadar sızıp böyle bir saldırıyı yapacağından haberinin olmamasıdır.

Siz hele ki ABD gibi, istihbaratta dünyanın en iyilerinden olan CIA ve diğer gizli servislerle iş birliği içinde olduğunuz halde böyle bir saldırının olacağından nasıl haberdar olamadınız.

Oldunuz da böyle bir saldırının olmasına göz mü yumdunuz? Neticede Filistin tarafından size karşı yapılmış olan böyle bir saldırı sizi dünyanın önünde Filistin’e saldırmak için haklı çıkaracaktır. En azından elinizde şimdi “bakın, onlar bize saldırdı” gibi bir koz var.

Burada Filistin ya da İsrail’i savunduğum sonucu çıkmasın. Ben hayatını kaybeden siviller için üzgün olduğumu ve her savaşta olduğu gibi onların bedel ödediğini düşünüyorum. Savaş, çözüm değildir.

İsrail, sütten çıkmış ak kaşık değildir. Filistin de göründüğü kadar masum değildir. Neticede Filistin, para karşılığında topraklarını yahudilere sattı ve bugün ki sonuç ortada.

Ayrıca bizim servetlerine servet katan sevgili müslüman din kardeşlerimiz nerede? Filistin’de dava arkadaşları olarak adlandırılan insanlar canlarını verirken, onlar oturdukları villalarda, sefa sürdükleri yatlarda içeceklerinden her yudum aldıklarında acaba “din kardeşlerimiz ne haldedir” diye düşünüyorlar mıdır? Yoksa seçim dönemlerinde oy toplamak için kendi halkını kandırmak adına uydurdukları birer yalan mıdır Filistin davası? Buna siz karar verin.

Öte yandan sivil insanların cesetleriyle gövde gösterisi yapmak işin ayrı boyutu. Birileri çıkmış Allah’u Ekber” diyerek insanların bedenlerini sokaklarda dolaştırdılar. Bu hareketleriyle kime neyi ispat etmeye çalıştılar? İslamiyet bunu mu emretti onlara? Hangi kitaptan, hangi kaynaktan bu dersi çıkardılar?

Şimdi İsrail çıkıp arkasına aldığı diğer ülkelerin desteğiyle Filistin’e orantısız güç kullansa ve oradaki insanları bu şekilde katletse, bu yaptıkları doğru mu olacak? Çünkü HAMAS’ın sivillere karşı yaptıkları bu davranış, İsrail’in de her türlü şeyi yapmasını meşrulaştırmaktadır.

Sözün özü, ortadoğudaki tansiyon bir süre düşmeyecek gibi görünüyor. İsrail gizli servisi bu olayların yaşanacağından haberdar mıydı? Bilmiyorum ama şahsi kanaatimce böyle bir bilgiyi bilmemelerinin mümkün olmadığı yönündedir.

Bu arada sosyal medyada paylaşılan çoğu bilginin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Herkes bir şeyler paylaşıyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Sağlam haber kaynaklarını takip etmek daha doğru olacaktır.

Bir de tabii işin Türkiye boyutu var. Ülkemizde bazı kişiler de İsrail’i boykot etmek için Coca-Cola içeceklerini bir marketten satın alıp, sokağa dökmüş. Bu baan Amerika’yı boykot etmek için sahte dolarları yakan insanları hatırlattı. Çok ilginç bir ülkede yaşadığımızı da belirtmek isterim.

1
be_end_m
BEĞENDİM
1
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
İsrail istihbaratı HAMAS’ın saldıracağını biliyor muydu?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!