Gaviscon şurup nedir? Gaviscon ne için kullanılır?

Gaviscon şurup nedir? Özellikle reflüsü olanlar tarafından ne olduğu merak edilen gaviscon şurup ile alakalı bu içeriğimizde size genel bilgiler paylaşmaya çalıştık. Siz de gaviscon şurup ile alakalı kullananlar tarafından paylaşılan yorumları okuyarak görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

featured

Gaviscon şurup nedir? Özellikle reflüsü olanlar tarafından ne olduğu merak edilen gaviscon şurup ile alakalı bu içeriğimizde size genel bilgiler paylaşmaya çalıştık. Belirtmek isteriz ki hamile kadınların da bu ilacı rahatlıkla kullanabileceği ürütici firmanın sitesinde belirtilmiştir.

Gaviscon şurup nedir?

Gaviscon, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasını (reflü) önlemek için kullanılan reçetesiz satılan bir ilaçtır. Mide asidiyle temas ettiğinde jel benzeri bir tabaka oluşturan aljinatları içerir. İlacın içindeki bu jel tabaka, mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasını engeller ve böylelikle yemek borusundaki yanmayı ve rahatsızlığı azaltır.

gaviscon şurup kullananlar

Gaviscon şurup, genellikle mide yanması, mide ekşimesi ve reflü gibi mide asidiyle ilgili hastalıkların ya da problemlerin belirtilerini hafifletmek için kullanılır. Tabii bu ilacı dilerseniz yemekten sonra veya yatmadan önce kullanarak bu semptomların oluşmasını önleyebilirsiniz.

Gaviscon’un etkin maddeleri nelerdir?

Etkin maddeler genellikle sodyum aljinat, sodyum bikarbonat ve kalsiyum karbonattır. Ancak Gaviscon’un farklı ürünleri farklı bileşenler içerebilir, bu nedenle her zaman ilaç etiketini kontrol etmek ve doktorunuza veya eczacınıza danışmak önemlidir.

Gaviscon şurup kullanmadan önce her zaman talimatları dikkatli okumalı ve eczacınız yahut da doktorunuz tarafından önerilen dozu aşmamalısınız. Eğer belirli bir sağlık durumunuz varsa veya başka ilaçlar alıyorsanız, Gaviscon’u kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.  Kısaca özetlemek gerekirse:

  • Gaviscon, mide yanması ve reflü gibi semptomları hafifletmede etkilidir.
  • Gaviscon, genellikle güvenlidir, ancak bazı yan etkilere neden olabilir.
  • Gaviscon, hamile kadınlar ve emziren kadınlar tarafından kullanılabilir.

Gaviscon şurup kullananların yorumları

Sizler de Gaviscon şurup ile alakalı görüşlerinizi birkaç cümle ile paylaşarak bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Gaviscon şurup nedir? Gaviscon ne için kullanılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!