Kur’an-ı Kerim müslümanlığı nedir? Kuran müslümanlığı sapıklığı ne demek?

Kuran müslümanlığı nedir? Bu yazımızda son zamanlarda epey konuşulan Kur'an-ı Kerim müslümanlığı ve bunlara karşı oluşan Kur'an müslümanlığı sapıklığı terimleri ile alakalı ne anlama geldiğini konuşacağız. Sizler de değerli yorumlarınızla bu içeriğe katkı sağlayabilirsiniz.

featured

Kur’an müslümanlığı nedir? Son zamanlarda insanlar Google’da “Kuran müslümanlığı” ya da “Kur’an müslümanlığı sapıklığı nedir” gibi kavramları çokça aratmaya başladılar. Önce terimlerin ne olduğu üzerinde durmak istiyorum.

Kur’an müslümanlığı; İslam’ın tek kaynağının islamiyetin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim olduğunu ve bunun haricindeki Hazreti Muhammed’in hadislerinin veya mevcut mezheplerin yani görüş ayrılıklarının olmadığını kabul eden bir düşünce sistemidir.

“Kur’an müslümanlığı sapıklığı” da bazı dini önderler ya da kişiler tarafından yukarıdaki görüşe karşı söylenmiş bir ifadedir. Yani Kur’an-ı Kerim’i ana kaynak ve peygamberin hadislerinin de olmazsa olmaz olduğunu savunan kişiler tarafından söylenmektedir.

Kim doğru, kim yanlış elbette işin en doğrusunu Allah bilir. Fakat şu bir gerçek ki nasıl ki Kur’an-ı Kerim olmadan İslam olmaz aynı şekilde 23  yıllık peygamberlik hayatı olan Hazreti Peygamber’in olmadığı bir İslam da olamaz.

40 yaşına kadar Allah’ın himayesinde, haramlardan ve günahlardan uzak bir hayat yaşamış olan sevgili peygamberimizin 40 yaşından sonra da vahiy esintileriyle İslam dininin nasıl yaşanılması gerektiğini 23 yıllık hayatı boyunca görmekteyiz.

Bu yaşantısını sahih kaynaklardan yani doğruluğunun kesin olduğu kaynaklardan öğrenebiliyoruz. Öyle ki aksi durumlar olduğunda yahudi kaynaklarından yahut müslüman olmayan arap kaynaklarından aksi olan her şey şu anda gözlerimizin içine sokulurdu.

Ama tabii ki buradan Kur’an-ı Kerim’in yetersiz olduğu (haşa) sonucu çıkarılmamalıdır. Elbette ki Kur’an başlı başına yeterli bir kaynaktır. Hiç bir şey olmasa bile Kur’an-ı okuyan biri ondan istifade edip, ruhunu doyurabilecektir. Ancak hadisleri ve peygamber yaşantısını da yabana atmak olmaz diye düşünüyorum.

Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? Birkaç cümle ile yorumlarınızı paylaşıp bu konuya katkı sağlamak ister misiniz?

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kur’an-ı Kerim müslümanlığı nedir? Kuran müslümanlığı sapıklığı ne demek?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!