Whatsapp bilinmeyen yabancı numaradan gelen mesaj şikayetleri artıyor

Whatsapp bilinmeyen yabancı numaradan gelen şüpheli mesaj şikayetleri gün geçtikçe artıyor. Bugün de internette bir kişiye +8801727803745 numaralı hattan şüpheli bir mesaj gitmiş. Şahıs bağlantıya tıklayınca bir Telegram hesabına yönlendirilmiş. Bu konuyla alakalı şikayetleri incelemenizi tavsiye ediyoruz.

whatsapp bilinmeyen numara sikayet

Bir internet sitesinde +8801727803745 numaralı bir hattan Whatsapp üzerinden telegram sayfasına yönlendiren bir mesaj geldi. Mesajlarda bulunan linklere tıklamamanız gerektiğini bir kere daha hatırlatarak bu tarz mesajların dolandırıcılar tarafından gönderildiğini belirtmek isterim.

Merhaba, +8801727-803745 numarasından WhatsApp üzerinden 10/02/2024 tarihinde Google Maps üzerinden restoran puanlama adına mesaj aldım. Bu mesaj beni Telegram’da bir kanala yönlendirdi. Bu tarz işlemlerden dolayı üzerime açılacak hesap ve borç işlemlerinden mesul olmadığımı beyan ederim.

Bu mesajın dolandırıcılık amaçlı olduğunu düşünüyorum. Google Maps veya WhatsApp gibi kurumlar, restoran puanlama için size para teklif etmez veya Telegram gibi başka bir platforma yönlendirmez.

Bu tür mesajlara itibar etmeyin ve kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. İnternet üzerinden yaptığınız araştırmalarda da bu tür dolandırıcılık yöntemlerine rastladım.

Bu mesajı aldığınız numarayı engellemenizi ve ilgili kurumlara şikayet etmenizi öneririm. Siz de bu tarz mesajlar aldıysanız lütfen numaraları yorum alanından paylaşarak, diğer insanların da tuzağa düşmesini engelleyin.

1
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Whatsapp bilinmeyen yabancı numaradan gelen mesaj şikayetleri artıyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!