Korona danışma hattı nedir? Corona bilgi ihbar hattu numarası kaç?

Korona danışma corona destek hattı numarası jodd haber
Korona danışma corona destek hattı numarası jodd haber

Korona danışma hattı, tüm dünyanın başına bela olmuş #koronavirüsü ile alakalı olarak arayıp bilgi alabileceğiniz, sizde belirtileri varsa evinizden çıkmadan yardım çağırabileceğiniz Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan bir acil durum bilgilendirme hizmetidir.

Geçtiğimiz hafta, koronavirüsü vakası ülkemizde ilk defa çıktığında Fahrettin Koca, ekran karşısında açıklama yaparak tüm halkımızı bilgilendirdi. Ayrıca corona danışma hattı diye bir servisinde hizmete girdiğini söyledi.

Korona destek hattı ne işe yarar?

Bu numarayı arayarak sizde olan semptomları söyleyerek hastaneye gidip, o süre zarfında temas edebileceğiniz insanları risk altına atmaktansa korona danışma hattı vesilesi ile yardım alabileceksiniz, virüslü olup olmadığınızı öğrenebileceksiniz.

SABİM yani Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi altında hizmet veren koronavirüsü danışma hattı telefon numarasını aradığınızda hemen yanıt alamayabilirsiniz çünkü acil bir durum ile karşı karşıya olduğumuz için çok fazla yoğunluk olacaktır.

Corona danışma hattı numarası kaç?

İster ev telefonundan, ister cep telefonundan “184” numarasını çevirip aradığınızda korona hattına bağlanmış oluyorrsunuz. Alo 184 corona danışma hattı 14 Mart 2020’de faaliyete geçti.

alo korona hattı numarası
alo korona hattı numarası

Alo 184 corona danışma ve ihbar hattı

Bu hattı sadece sizde sempton görüldüğü zaman değil, şüphelendiğiniz veya kesinlikle koronavirüsü taşıdığını bildiğiniz kişileri de başka insanlara zarar vermemesi ve virüsün daha çok yayılmadan kontrol altına alınabilmesi adına da ihbar edebilirsiniz.

Normal şartlarda Alo 184 SABİM telefon numarasıydı fakat dünya olarak anormal zamanlardan geçtiğimiz için Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı’nca sağlık bakanlığı hattı şimdilik belirsiz bir süreye kadar ALO 184 corona danışma hattı olarak kullanılacaktır.

Ölü sayısı artmaya devam ediyor
Ölü sayısı artmaya devam ediyor

Corona hakkında merak edilenler

Ayrıca sitemizde COVID-19 ile alakalı olarak kafanıza takılan soruları sorabilir, bildiğiniz püf noktalarını veya bilgileri diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. Koronavirüs’ün literatürdeki adı COVID-19 oldu. Bunun nedeni ise bu virüs grubunun on dokuzuncu üyesi olmasıdır.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın twitter hesabını takip ederek önemli gelişmeleri oradan da takip edebilirsiniz. @drfahrettinkoca

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Korona danışma hattı nedir? Corona bilgi ihbar hattu numarası kaç?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Ben de henüz koronavirüs belirtileri yok fakat emin olmak istiyorum. Acaba bu konuda devletimiz yardım ediyor mu?

    Cevapla
  2. Bugün bilgi almak için 2 defa alo 184’ü aradım fakat ikisinde de hattan düştüm. Bunun nedeni siz misiniz yoksa benim gsm operatörüm mü bilmiyorum. Lütfen bunun için daha iyi çalışmalar yapınız. Acil durumlarda ulaşamayacağız.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!