Amerika’da rekor yardım paketi senatoda onaylandı

amerika senato korona yardim
amerika senato korona yardim

Amerika’da koronavirüs nedeniyle düşüşe geçen ekonominin önünü kapatmak, işletmelere ve vergi vermekle yükümlü olan kimselere yardım maksadıyla amerika senatosunda rekor orandaki 2 trilyon dolarlık yardım paketi tüm delegelerin oylamasıyla kabul edildi.

Amerikanın başkanı Donald Trump bu yadım paketinin yapılacağını birkaç hafta önce twitter üzerinden paylaşmış fakat detaylar hakkında hiç birşey söylememişti. Günlerdir amerikada tartışılan bu konuya destek verenler olduğu gibi karşı çıkanlar da oldu. En sonunda senatoda konu tartışıldı ve toplamda 2 trilyon dolarlık yardım paketine onay verildi.

Bu paketin çıkmasında insanların dışarı çıkmaması, iş yerlerinin kapanması veya minimum düzeyde çalışıyor olması, dolayısıyla ekonomide oluşan hasarı bir nebze olsun düzeltmek için 2 trilyon dolarlık yardım yapılacaktır.

Paranın büyük bir bölümü büyük firmalara dağıtılacakken vatandaşlara 500 milyar dolarlık bir yardım yapılacaktır. Bunun dağılımı ise 1200 dolar yetişkinler için 500 dolar da çocuklar için ödenecektir. Tabii ki vergi ödemekle yükümlü olan kimselere bu ödemeler yapılacaktır.

Bu konuya New York valisi Andrew Cuomo tepki göstererek, New York eyaletine düşecek olan payın yeterli olmayacağını, şimdiden 1 trilyon dolarlık zararlarının olduğunu ve daha fazla yardımın yapılmasının daha iyi olacağını söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da rekor yardım paketi senatoda onaylandı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!