Amerika’daki korona bulaşmış kişi sayısı Çin’i geçti

koronavirus amerika
koronavirus amerika

İlk olarak Çin’in Wuhan eyaletinde bir hayvan pazarında çalışan 3 kişide görülen koronavirüs, tüm dünyada zamanında önlem alınmadığı için pandemik oldu ve şu anda maalesef kontrol altına alınamıyor. İlk başlarda Çin’de her gün binlerce vaka bildirilirken bir süre sonra Çin durumu kontrol ettiklerini ve vaka sayısının yok denilecek kadar az olduğunu söyledi.

Fakat aynı şeyi dünya için söylemek mümkün değildir. Önceleri İran’da sonrasında İtalya’da ciddi artış gösteren koronavirüs son bir haftadır birçok Avrupa ülkesinde ve özellikle Amerika’da günlük on binlerce kişiye konulan tanılarla ciddi artışa geçti.

New York Salgının Merkezi

Amerika’da ilk olarak kuzey batı bölgesinde bulunan Washington eyaletinde görülen koronavirüs sonrasında Kaliforniya’ya sıçrayarak yüzlerce kişiye yayıldı. Son 10 gündür iş dünyasının merkezi olan New York eyaletinde ise sayılar kat be kat artmaktadır.

Bugün resmi kaynaklar tarafından paylaşılan verilere göre Amerika’daki toplam vaka sayısı Çin’i geçerek ilk sıraya oturdu. İstatistiklerin paylaşıldığı Worldometers.info sitesine göre şu anda Amerika’da korona tanısı konulmuş kişi sayısı 81,943 olurken bu zamana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı ise 1,177 oldu.

Türkiye’de durum iyi değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de ilk defa 1 gün içinde binin üzerinde yeni vaka tanısı teşhis edilip, toplamda 3,629’a çıktı. Bugüne kadar Türkiye’de hayatını kaybeden kişi sayısı ise bugün eklenen 16 kişi ile birlikte toplamda 75 oldu.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’daki korona bulaşmış kişi sayısı Çin’i geçti
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!