Koronavirüs aşısı için Oxford Üniversitesi çalışmaları arttırdı

ChAdOx1 nCoV-19 oxford universitesi koronavirus asisi
ChAdOx1 nCoV-19 oxford universitesi koronavirus asisi

Koronavirüs salgını ile mücadele etmek için tüm bilim kurumları var güçleri ile çalışmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinde araştırma kurumları çalışmalarını sürdürürken Oxford Üniversitesi’nden bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamaya göre virüse karşı aşının 6 ay içinde bulunabilmesinin mümkün olduğu belirtildi. Fakat elbette bu süre oluşacak olan şartlara göre değişebilir. Türkiye’den de bilim insanları Sars CoV-2 novel koronavirüsü için aşı bulabilmek için üniversitelerde çalışmalarını arttırdılar.

Oxford üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre şimdilik 510 sağlıklı insanın bu deneylerde çalışmak için gönüllü olduğu ifade edildi. Yaş aralığı 18 ile 55 arasında olan bu gönüllüler üzerinde testlerin birkaç hafta içinde yapılacağı vurgulandı. Yapılacak ola aşının adı ise ChAdOx1 nCoV-19 olarak bildirildi.

Aşı denemeleri sadece insanlar üzerinde yapılmayacak. Öncesinde hayvanlarda denenecek olan bu aşı sonrasında gönüllü insanlar üzerinde başarılı olurs uygulanacaktır.

Daha büyük bir sorun

Oxford Üniversitesi’nin koronavirüs aşısı üzerinde çalışan ekibi geçtiğimiz yıllarda Afrika’nın batı bölgesinde görülen Ebola salgını içinde hızlı bir aşı geliştirmiş ve büyük oranda başarılı olmuşlardı. Bu defa karşı oldukları durum ile alakalı “daha büyük bir sorun ile karşı karşıyayız” ifadeleri kullanıldı.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs aşısı için Oxford Üniversitesi çalışmaları arttırdı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!