New York kovid-19 vakalarıyla birçok ülkeyi geride bıraktı

amerika corona sayisi
amerika corona sayisi

Amerika’nın en yoğun eyaletlerinden olan New York’ta dün açıklanan resmi rakamlarla birlikte dünyada en çok vakanın görüldüğü ülkeleri en çok geride bırakarak tek başına salgının merkezi haline geldi. Son 2 haftadır her gün yapılan testlerden binlercesinin pozitif çıktığı Amerika’da toplam kovid-19 tanısı 245,184’e ulaştı.

New York Lider Konumda

Yeni tip koronavirüse enfekte olmuş kişiler arasından salgını yenmiş kişi sayısı 10,403 olurken maalesef bu süreçte yenik düşmüş kişi sayısı ise şimdilik 6,088’dir. Bu rakamların yarısından fazlası New York eyaleti ve komşusu New Jersey’de olup geri kalanı ise 49 eyalete yayılmıştır.

2 Nisan 2020 itibariyle New York’ta aktif olan dosya sayısı 93,053, ölü sayısı 2,538’tür. Hemen yanında olan, New York’un bir parçası kabul edilebilecek New Jersey’de ise aktif dosya sayısı 25,590 olup ölü sayısı ise 537’dir.

Dünyada durum vahim!

Dünya geneline bakıldığında resmi olarak paylaşılan veriler doğrultusunda 1,015,850 kişinin yeni tip koronavirüsten etkilendiği ve bunlardan 212,991’i kurtulurken geri kalanının halen tedavi gördüğünü belirtmek isteriz.

Dünya geneli istatistiklere bakıldığında yüzde Amerika’nın bu rakamların yüzde 25’ini kapsadığını söyleyebiliriz.  İkinci sırada 115,242 aktif dosya ile İtalya bulunuyor. İtalya’yı ise 112,065 dosya ile İspanya ve 84,794 aktif dosya ile Almanya takip ediyor.

Ekonomi gittikçe kötüleşiyor

Tüm dünyada ekonomi aşağıya doğru gitmeye devam ediyor. Birçok gelişmiş ülke vatandaşlarına yardım paketleri hazırlamaya devam ediyor. Henüz koronavirüs aşısı bulunmazken, bilim insanları da tıpkı sağlık çalışanları gibi gece gündüz çalışarak deneyler yapıyor, aşı üretmeye çalışıyorlar.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
New York kovid-19 vakalarıyla birçok ülkeyi geride bıraktı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!