Sokağa çıkma yasağı il il liste

Corona için 31 İlimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

GÜNDEM – İçişleri bakanlığınca alınan ani bir karar nedeniyle cuma gecesinden başlamak kaidesiyle, 30 büyükşehir ve bir de Zonguldak’ın belirli yerleri için 12 nisan 2020 gece 12’ye kadar bazı istisnalar haricinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Türkiye’de 10 Nisan 2020 itibariyle toplam vaka 4.747’e ulaşırken içişleri bakanlığı coronavirüs tedbirleri gereği 10 Nisan 2020 23:59’dan 12 Nisan 23:59’a kadar 30 büyükşehir ve Zonguldak’ın il merkezinde insanların sokağa çıkmasını yasakladı.

Sokağa çıkma yasağı olan iller

Bu bağlamda 30 büyükşehir, ilçeleri, kasabaları ve köylerinde bazı işyerleri hariç insanların evlerinden çıkması yasaklandı. Salgının daha fazla yayılmaması adına alınan bu tedbirler, maalesef insanların sosyal mesafeyi korumamasından dolayı getirilmiştir.

Adana
Ankara
Antalya
Aydın
Balıkesir
Bursa
Denizli
Diyarbakır
Erzurum
Eskişehir

Gaziantep
Hatay
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Kayseri
Kocaeli
Konya
Malatya
Manisa

Mardin
Mersin
Muğla
Ordu
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Tekirdağ
Trabzon
Van

Bunlara ilave olarak büyükşehir olmayan Zonguldak’ın da merkez sınırları içinde sokağa çıkma yasağının getirildiği ifade edildi. Ayrıca bu büyükşehirlere 15 günlük giriş çıkışlar da engellenmişti. Sadece izin belgesi olan kişilerin büyükşehirlere girmesine müsaade ediliyordu.

Sokağa çıkma yasağında açık kalacak yerler

Gece yarısından önce yayınlanan genelge doğrultusunda pazar günü gece saat 23:59’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam edecektir. Ekmek veya unlu mamüllerin hazırlandığı ruhsatlı kurumlar, sağlık veya tıbbi malzeme satan yerler, kamu ve sağlık kuruluşları, eczaneler, zorunlu resmi daireler, yaşlı bakım evleri ve acil çağrı merkezleri açık kalmaya devam edecektir.

Öte yandan bazı petrol istasyonlarının, veterinerlerin, stratejik konumda olan işletmeler, PTT, kargo şirketleri, çiftlikler, hayvan barınakları da valilik izni ile açık kalmaya devam edecektir. Açık kalacak olan bazı işletmeleri bölgedeki duruma göre valilikler belirleyecektir.

Vatandaş marketlere akın etti

Sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar gecenin geç saatlerine aldırış etmeden sokağa çıkarak, marketlere, açık buldukları fırınlara ve erzak yedekleyecekleri istasyonlara akın ettiler. Bunun üzerine valiliklerce fırınların açık kalacağı ifade edilerek, vatandaşların panik yapmaması tavsiye edildi.

Sokağa çıkma yasağında tedbirlere uymayanlara idari para cezası kesileceği belirtilirken vatandaşların evlerinden çıkmaması rica edildi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Corona için 31 İlimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!