Sokağa çıkma yasağı koronavirüs bitene kadar devam edecek!

Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı kararları
Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı kararları

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gece yarısı öncesi açıkladığı sokağa çıkma yasağı sonrasında vatandaşlar panikleyerek soluğu açık buldukları fırınlarda, marketlerde aldılar. ÖZellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar yasak uzayabilir düşüncesiyle evlerine stok yapmaya başladı.

Bu durum koronavirüs salgınının hızlı bir şekile yayılmasına neden olurken çoğu vatandaş sosyal mesafeyi koruyamayarak, yakın temaslarda bulundu. Bu olayın ardından Süleyman Soylu yaptığından dolayı sorumlu olduğunu söyleyerek İçişleri Bakanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Erdoğan, bu istifayı kabul etmedi.

Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün kabine toplantısı sonrasında aldıkları kararlar ile alakalı telefonferans yoluyla açıklama yaptı. Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şu şekildedir:

Türkiye, koronavirüs salgını ile mücadelede takdir edilen olumlu bir ayrışma içerisinde olup, başarılı bir şekilde süreci yürütmektedir.

83 milyon nüfusu olan Türkiye’de vatandaşlarımız kişisel sağlık ve temizlik malzemesi temin etme konusunda sıkıntı yaşamıyor. Bu çok zorlu bir süreçtir.

Türkiye, koronavirüs salgını ile mücadelede hem kurumsal hem bireysel kararlılığını sürdürmeye devam ediyor. Oldukça başarılı durumdayız.

Süleyman Soylu istifa etti
Süleyman Soylu istifa etti

Hasta yatak kapasitemiz yeterli

Birçok ülkede olmayan yoğun bakım yatak sahibiyiz. Toplamda 240 bin hasta yatak kapasitemiz bulunuyor. Bu ciddi bir rakamdır.

Daha önceden 2 hastane açılacağını söylemiştim. Bunların çalışmaları çoktan başlamış durumda. Başakşehir Şehir hastanesinin ilk kısmını 20 Nisan’da açıyoruz. İkinci kısmını ise 15 Mayıs’ta tamamen hizmete açmış olacağız.

Hem günlük hem de toplamda yapılan test sayılarına bakıldığında birçok ülkeye göre çok iyi durumdayız.

corona 13 nisan
corona 13 nisan

Sokağa çıkma yasağı devam edecek

Sokağa çıkma yasağı kararı alındığında bazı yerlerde gereksiz kargaşa oluştu. Bir daha bu kargaşanın olmaması için gerekli tedbirleri alacağız.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hassasiyetini takdir ettim. Bu zorlu süreçte görevini yerine getirdiğini düşündüğüm için istifasını kabul etmeyerek görevinin başında kalmasını istedim.

Sokağa çıkma yasağı kararının alınmasındaki amaç havaların güzel olmasına aldanarak vatandaşlarımızın piknik yaparak, dışarıya çıkarak virüsün daha fazla yayılmasını engellemektir.

recep tayyip erdogan suleyman soylu istifa karari
recep tayyip erdogan suleyman soylu istifa karari

Erdoğan’ın yukarıda paylaştığımız satırbaşlarından da anlaşılacağı üzere bir daha bu tarz kargaşaların olmaması için gerekli tedbirleri alacağız demesi sokağa çıkma yasağının devam edeceğini göstermektedir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Sokağa çıkma yasağı koronavirüs bitene kadar devam edecek!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!