Coronavirüs hasta sayısı dünyada 2 milyon oldu

coronavirus dunya geneli
coronavirus dunya geneli

Yaklaşık 2 hafta önce coronavirüsün dünya genelinde 1 milyon olduğunu haber yapmıştık. Sadece 2 haftalık bir zaman diliminde dünya genelinde pozitif çıkan test sonucu 2 milyona olmak üzere.. Salgının merkezi Çin iken sonra İtalya olmuş ve şimdi yapılan testlere oranlar salgının merkezi Amerika Birleşik Devletleri’dir.

AMERİKA SALGININ MERKEZİ OLDU

Şu anda aktif olarak amerikada enfekte olmuş hasta sayısı 591,064 iken bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 24.600 olarak paylaşıldı. Şimdiye kadar 2,983,634 test yapılırken enfekte olupta iyileşen hasta sayısı ise 37,449 oldu.

Türkiye’de ise ilk vakanın görüldüğü 10 Mart 2020’den itibaren toplam yapılan test sayısı 410.556, toplam vaka sayısı 61,049 ve maalesef hayatını kaybedenlerin sayısı ise en son yapılan açıklamaya göre 1296’dır.

TÜRKİYE İYİ DURUMDA

Türkiye şu anda yapılan test açısından birçok ülkeyi geride bırakarak, işi ne kadar ciddiye aldıklarını göstermektedir. Yoğun bakım hasta yatak sayısı bakımından da birçok ülkeden iyi durumda olan Türkiye’de yaklaşık 20 bin yoğun bakım hasta yatağı bulunmaktadır. Şu anda mevcut yoğun bakım hastalarıyla birlikte yaklaşık 10 bin yatak dolu durumda olup diğer yarısı da boş durumadır.

DÜNYA GENELİ 2 MİLYONA ULAŞTI

Dünya geneli toplam coronavirüs vaka sayısı 1,955,648 olup, bugüne kadar hayatını kaybeden kişi sayısı 123,436’dır. İyileşen hasta sayısı ise 462,781 olarak resmi rakamlara göre paylaşılmıştır.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Coronavirüs hasta sayısı dünyada 2 milyon oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!