Trump her vatandaşa $1200 covid-19 yardımı gönderdi

Amerika Başkan Trump corona yardımı
Amerika Başkan Trump corona yardımı

Amerika’da yasal olarak yaşayan ve 2018 vergi iadesini yapan herkes Trump’ın yapacağım dediği $1200’lık yardımı aldı. Amerika’lılar sabah uyandıklarında hesaplarında Trump’ın söz verdiği gibi paranın yatmış olduğunu gördü.

Trump, yaklaşan seçimlerden önce böyle bir krizi fırsata çevirerek vatandaşlarına yardım etti. Yetişkinler için $1200 dolar, çocuklar içinse $500 dolar yardımın yapılacağı sözü verilmiş ve 15 Nisan 2020 itibariyle bu tutar hesaplara yatırıldı.

4 KİŞİLİK BİR AİLE $3400 ALACAK

Bir ailede 2 yetişkin ve 2 çocuk yaşıyorsa vergi iadesini yapan kişinin hesabında toplamda $3400 para yatırıldı. Bu yardım birçok amerikalının birkaç aylık gıda ve kira ihtiyaçlarını karşılaşrken bu yarımın tek seferlik olacağı açıklandı.

Bazı uzmanlar Trump’ın bu fırsattan istifade edeceğini, kendisine seçimlerde büyük bir oy kitlesi olarak döneceğini söylüyor. Amerika’da 3 Kasım 2020’de yapılacak başkanlık seçiminde Trump bir kere daha sandıktan lider olarak çıkabilir.

donald trump covid19 yardimi
donald trump covid19 yardimi

İŞSİZLİK MAAŞINI HERKES ALAMIYOR

Özellikle koronavirüs nedeniyle 5.5 milyon kişinin işsizlik maaşına başvuracağı bekleniyordu. Bu süreçte son paylaşılan rakamlara göre işsizlik maaşına başvuran kişi sayısının 7 milyona yaklaştığı belirtilmişti.

Fakat eyaletlerin aldığı başvuruları değerlendiren yönetimler herkese bu yardımı yapmayacaklarını, daha önce W2 formuyla çalışıp, vergisini peşin ödeyen kişilere tek işsizlik maaşı vereceklerini söyledi.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Trump her vatandaşa $1200 covid-19 yardımı gönderdi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!