Şanlıurfalı ünlüler; oyuncular, sanatçılar, siyasetçiler (2020)

Urfalı ünlüler; sanatçılar, oyuncular
Urfalı ünlüler; sanatçılar, oyuncular

Şanlıurfa’da doğmuş, büyümüş ve Türkiye’ye tarafından tanınmış urfalı ünlüler sanatçılar, oyuncular bu haberimizde toplandı. Kimisini zaten biliyorsunuz, kimisini de yok artık bu da mı urfalı ünlüler arasındadır diye şaşkınlık karşılayacaksınızdır.

URFALI ÜNLÜLER VE HAYATLARI

Ses sanatçılarından sinema oyuncularına, milletvekillerinden bilim adamlarına kadar Şanlıurfa’da dünyaya gelen Türkiye’nin ünlü isimleri…

HASAN KARACADAĞ

Hasan Karacadağ
Hasan Karacadağ

Hasan Karacadağ; 20 Ekim 1976 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen yönetmen, yapımcı ve senaristtir. Türkiye’de korku filmi denince akla gelen ilk isimlerden olan Hasan Karacadağ DABBE, SEMUM, EL-CİN, MAGİ gibi filmlerin senaryosunu yazıp, yapımcılığını yapmıştır. Kariyeri boyunca 50’nin üstünde film festivaline katılarak, bunlardan ödüller almıştır.

SEYYAL TANER

Seyyal Taner
Seyyal Taner

Seyyal Taner; 28 Eylül 1952’de Şanlıurfa’da dünyaya gelen şarkıcı, oyuncudur. Özellikle 1980’li yılların çıkardığı plaklarda yer alan şarkılarla popüler olan Seyyal Taner’in müzikleri birçok yeşilçam filminde ana müzik olarak kullanılmıştır.  Tüm kariyeri boyunca 15’in üzerinde plak ve albüm çıkarmıştır.  Toplamda 44 filmde rol alan seyyal taner 7 dizide oynamıştır.

MAHMUT TANAL

Mahmut Tanal
Mahmut Tanal

Mahmut Tanal; 1 Ocak 1961 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde dünyaya gelen ünlü siyasetçinin gerçek mesleği avukatlıktır. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde zaten içinde yer aldığı siyasi oluşum olan CHP’den İstanbul milletvekili olarak seçilmişti.

İBRAHİM TATLISES

İbrahim Tatlıses
İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses; 1 Ocak 1952 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen sanatçının ilk albümü 1965 yılında çıkmış olsa da popülaritesi 1970 yılından sonra artmaya başladı. Hayatı boyunca 46 albüm / plak çıkarmış olan sanatçı 39 film / dizide rol almıştır. 14 Mart 2011’de kendisine düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaralanan İbrahim Tatlıses’in o günden sonra sanat çalışmaları durmuştur.

AHMET ÖZHAN

Ahmet Özhan
Ahmet Özhan

Ahmet Özhan; Gerçek adı Ahmet Karagöz olan ünlü sanatçı 26 Ağustos 1950’de Şanlıurfa’da doğmuştur.  Günümüze kadar 21 albüm çıkardan ve 9 filmde rol alan Ahmet Özhan, 1976 ile 1985 yılları arasında Hale Soygazi, 1986 ve 2013 yılları arasında Hatice Özhan ve son olarak 2013 yılında ise Filiz Akbulut ile evlenmiştir.

HÜSEYİN PEYDA

Hüseyin Peyda
Hüseyin Peyda

Hüseyin Peyda; 27 Ocak 1919 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Yeşilçam’ın usta isimlerinden Hüseyin Peyda genelde kötü karakterlerle seyirci karşısına çıkmıştır. Filmlerde rol alarak kazandığı tüm parasını yine sinemada kendi yönettiği filmlere yatıran Hüseyin Peyda 30 Temmuz 1990 yılında hayatını kaybetti. Toplamda 127 filmde rol alan yeşilçamın usta oyuncu, 18 filmin yönetmenliğini yaparken 20 tane filmin de senaryosunu yazmıştır.

KAZANCI BEDİH

Kazancı Bedih Yoluk
Kazancı Bedih Yoluk

Kazancı Bedih; Gerçek adı Bedih Yoluk olan sanatçı 1 Ocak 1929’da Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Urfalı ünlüler arasında olduğunu eski jenerasyon zaten bilir fakat yeni jenerasyon bilmeyebilir. Tüm Türkiye onu urfa sıra gecelerinde söylediği gazellerle tanıdı. Asıl mesleği belediye memurluğu olan usta sanatçı sonrasında kazancılıkla uğraştığı için adı Kazancı Bedih olarak kaldı. Toplamda 10 albümü olan ünlü sanatçı 2 filmde de rol almıştır. Eşi ile birlikte soba zehirlenmesi nedeniyle 20 Ocak 2004’de vefat eden sanatçının anısına “Nemrudun Kızı” şarkısına Mahsun Kırmızıgül klip çekmiştir.

GÜLER IŞIK

Güler Işık
Güler Işık

Güler Işık; Türk müziğinin kadın İbrahim Tatlıses’i olarak bilinen ünlü sanatçı 30 Haziran 1967’de Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Bugüne kadar 22’nin üzerinde albüm yapan ünlü sanatçının 8 sinema filmi ve dizide rol aldığı bilinmektedir. Kanser hastalığını atlattıktan sonra müziğe veda eden Güler Işık İstanbul’da yaşamaktadır.

MÜSLÜM GÜRSES

Müslüm Gürses
Müslüm Gürses

Müslüm Gürses; Birçok kişi onu Adana dünyaya gelmiş biliyor olsa da aslında Müslüm Gürses 5 Temmuz 1953 yılında Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Müslüm Akbaş’tır. Geçim sıkıntısı nedeniyle Adana’ya taşınmak zorunda kalan usta oyuncunun müzik kariyeri de Adana’da başladı. Önceleri türk halk müziği türünde şarkılar söyleyen Müslüm Gürses, sonraları Arabesk müziğin efsane isimlerinden olmuştur. Hayatı boyunca 87 albüm / plak yapan müslüm gürses toplamda 38 sinema filmi ve birçok reklam filminde rol almıştır. 3 Mart 2013’de akciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir.

NURİ SESİGÜZEL

Nuri Sesigüzel
Nuri Sesigüzel

Nuri Sesigüzel; Tam olarak doğum tarihi bilinmemekle birlikte 1943 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelmiştir. Gerçek adı Nuri Kaçtaş olan sanatçı aynı zamanda sinema oyuncusudur. Toplamda 300’ün üzerinde plak ve albüm çıkaran ünlü sanatçının 35 sinema filmi bulunmaktadır.

MELİH GÖKÇEK

Melih Gökçek
Melih Gökçek

Melih Gökçek; 20 Ekim 1948’de Şanlıurfa dünyaya gelen Melih Gökçek, babasının memuriyeti yüzünden çocukluk dönemini Gaziantep’te geçirmiştir. 1991 yılında Refah Partisi’nden meclise milletvekili olarak girmiş ve 1994 yılında Ankara’dan büyükşehir belediye başkanı adayı olarak seçimleri kazanmasyıla birlikte ilk kez başkan koltuğuna oturmuştur. Sonraları 1994, 2004, 2009, 2014 yıllarında da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapmıştır. 28 Ekim 2017’de Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine görevinden istifa etmiştir.

YILMAZ GÜNEY

Yılmaz Güney
Yılmaz Güney

Yılmaz Güney; 1 Nisan 1937’de Adana’nın Yüreğir ilçesinde dünyaya gelen usta oyuncu aslen Şanlıurfa’lı olup görüşlerinden dolayı hakkında sürekli davalar açılmış, hapishanelerde geçmitşir. O da urfalı ünlüler arasında yer alan usta bir isimdir. Gerçek adı Yılmaz Pütün olan usta oyuncunun lakabı ise Çirkin Kral’dır. Hem oyuncu hem senarist hem yönetmen hem de yazardır. Yılmaz Güney, toplamda 114  filmde rol almış, 64 filmi yazmış, 26 filmin yönetmenliğini ve 15 filmin de yapımcılığını üstlenmiştir. Hayatı boyunca toplamda 15 kitap yazan Yılmaz Güney eserlerinden dolayı onlarca ödüle layık görülmüştür. Yılmaz Güney 1967-1968 yılları arasında ünlü oyuncu ve şarkıcı Nebahat Çehre ile sonrasında 1970’den ömrünün sonuna kadar Fatoş Güney ile evlenmiştir.  Yılmaz Güney, mahkum hayatından kaçarak yerleştiği Fransa’nın Paris kentinde 9 Eylül 1984 yılında hayatını kaybetmiştir.

FERHAT GÖÇER

Ferhat Göçer
Ferhat Göçer

Ferhat Göçer; 11 Mayıs 1970 yılında Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde dünyaya gelen ünlü şarkıcının gerçek işi doktorluktur. 2002 yılından itibaren müzik sektöründe etkin bir şekilde yer alan Ferhat Göçer’in toplamda 10 albümü bulunmaktadır.

GALERİMİZİ BEĞENDİYSENİZ PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ!

1
be_end_m
BEĞENDİM
2
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
1
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
3
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Şanlıurfalı ünlüler; oyuncular, sanatçılar, siyasetçiler (2020)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!