Trump Çin’in coronavirüs verileri hakkında açıklama yaptı

DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor
DONALD TRUMP: Çin Verileri Doğru Paylaşmıyor

27 Aralık 2019’da ilk olarak Çin’de görüldüğü bilinen Coronavirüs, ilk başta Çin’i etkisi altına almış sonrasında İran, İtalya ve diğer dünya ülkelerini birkaç hafta içinde esir almıştı. Coronavirüs insanların hayatını tehdit etmekle birlikte dünya ekonomisini, siyasetini de olumsuz yönde etkilemektedir.

Amerikan başkanı Donald Trump 2 Kasım 2020’de yapılacak olan başkanlık seçimlerine doğru ilerlerken bu süreci iyi değerlendirerek vatandaşlarından daha fazla oy almayı planlıyor. Bugün twitter üzerinden yaptığı bir açılama sonrasında Amerika’da gündem Trump’ın bu mesajı oldu.

DAHA ÖNCE ÇİN VİRÜSÜ DEMİŞTİ

Daha önce de yaptığı açıklamalarda coronavirüs tabiri yerine “Çin Virüsü” ifadesini kullanan Trump bu defa yine hedefine Çin’i oturtarak oradan paylaşılan verilerin doğru olmadığını, bu oranların Amerika’dan çok dah yüksek olduğunu, hatta ABD’nin bu konuda Çin’in yanına bile yaklaşamayacağını söyledi.

Ayrıca aynı mesajında Çin’in coronavirüsü kastederek Görünmez Düşman’ın mevcut ölümlerin sayısını iki katına çıkardıklarını söyledi.

AMERİKADA VAKA SAYISI 700 BİNİ GEÇTİ

Amerika’da mevcut rakamlara baktığımızda bugüne kadar 710.021 kişinin enfekte olduğu, 37,158 kişinin coronavirüs nedeniyle öldüğü ve 60,510 kişinin de iyileşerek taburcu olduğunu görmekteyiz.

Çin’de ise aynı tarihli rakamlara baktığımızda toplam vakanın 82,719, vefat eden kişi sayısının 4,632 ve iyileşen hasta sayısının ise 77,994 olduğu resmi rakamlara göre belirtiliyor.

SALGININ MERKEZİ AMERİKA OLDU

Çin’de ortaya çıkan bu salgının merkezi şu anda Amerika olmuşken, Amerika’da ise salgının merkezi New York bölgesidir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Trump Çin’in coronavirüs verileri hakkında açıklama yaptı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!