Yaşlıların kaldığı bakımevlerinde onbinlerce ölüm yaşandı

Huzurevlerinde koronavirüs tehlikesi
Huzurevlerinde koronavirüs tehlikesi

Salgının merkezi haline gelen Amerika’da özellikle New York bölgesinde yaşlıların kaldığı bakımevlerinde tam bir dram yaşanıyor. Onbinlerce kişinin hayatını kaybettiği bakımevlerinde uzmanlar test azlığı nedeniyle ölümlerin yaşandığını savunuyor.

Sadece bakımevlerinde değil, ülke genelinde toplamda 50,243 kişinin COVID-19 nedeniyle hayatını kaybederken bunlardan 11 bine yakını sadece yaşlı bakım evlerinde kalanlardır.

NEW YORK VALİSİ UYARDI

New York valisi Andrew Cuomo’da bu gerçeğe işaret ederek “yaşlı bakım evlerinde bizi ne gibi bir tehlikenin beklediğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı. New York valisi emir verdikten sonra 600’den fazla huzurevi araştırılırken buralar için daha fazla kuralın koyulması ve hijyene dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Fakat bu durum yine de ortaya çıkan sonucu değiştirmedi. Toplamda 10 bindne fazla yaşlı amerikalının hayatını kaybettiği koronavirüs pandemisinde uzmanlar bu kadar fazla ölümün gerekçesi olarak test sayılarındaki yetersizliği görüyor.

EN ÇOK TEST AMERİKADA YAPILDI

Her ne kadar dünyayla kıyaslandığında açık ara farkla test yapmada lider olan amerikada bugüne kadar 4,775,625 test yapılmıştır. Yapılan testler neticesinde 886,709 kişide koronavirüs testi pozitif çıkarken sadece 85,922 kişi iyileşmiş ve 50,243 kişi ise hayatını kaybetmiştir.

NEW YORK SALGININ MERKEZİ

New York eyaleti ile komşusu New Jersey eyaletinde durum hiçte iç açıcı değildir. Sadece bu iki eyaletin toplamı neredeyse ülkenin yarısıdır. Özellikle New York City bölgesindeki hastanelerde oluşan yoğunluktan dolayı hastaneye gitmesi gereken sağlam insanlar bile evde tedavisi mümkünse evde tedavi edilerek, hastanelere kaldırılmıyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Yaşlıların kaldığı bakımevlerinde onbinlerce ölüm yaşandı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!