Koronavirüs nedeniyle internet yavaşladı! WhatsApp, Twitter etkilendi..

İnternet hızı yavaş ttnet, türk telekom, vodafone şikayetleri
İnternet hızı yavaş ttnet, türk telekom, vodafone şikayetleri

Daha önce de zaman zaman türk telekom alt yapısını kullanan kullanıcılar internetin yavaşlığından şikayet ediyorlardı fakat koronavirüs salgını nedeniyle herkesin evde kaldığı şu günlerde twitter, facebook, whatsapp gibi siteleri ve uygulamaları kullanmak tam bir baş ağrısı olmaya başladı.

Dünya genelinde internet yavaşladı

Öncelikle belirtmek istiyoruz ki bu durum sadece Türkiye’de değil, Amerika dahil birçok ülkede internet hızı yavaşladı. Koronavirüs öncesi internet indirme hızı 200 MB üstü olan Amerika’da şu günlerde performansın yarı yarıya etkilendiğini söylemek mümkündür.

Herkes internet neden yavaşladı sorusunun cevabını merak ederken birkaç neden sizler için sıralayabiliriz. Bunlardan bir tanesi herkesin evde kaldığı şu günlerde interneti yoğun olarak kullanması.

Korona nedeniyle herkes kullanıyor

Herkes film izliyor, youtube üzerinden videolar seyrediyor veya telefonlardan canlı tv programları izleyerek kotayı zorluyor. Bu da ister istemez yaşadığınız bölgede internet hızı yavaşlasına neden olacaktır.

Bir başka gerekçe de türk telekom kaynaklıdır. Yaşadığınız bölgede altyapı çalışmaları yapıldığından dolayı geçici olarak internetinizde yavaşlık olabilir. Bu sürekli olacak bir durum değildir. Özellikle kırsal kesimlerde internetin çok yavaş olması bu nedenden dolayı olabilir.

İnternet DNS ayarları güncelleyin

Zaman zaman Türk Telekom’un her yerde kullandığı DNS ayarları nedeniyle de bağlantı hızınızda yavaşlık olabilir veya çoğu internet sitesine giremiyor olabilirsiniz. Bazen de yasaklanmış siteler arasına girmiş olan bir siteye daha önce girmişseniz çerezleri size göstereceğinden dolayı siz sitenin açılmadığını veya yavaş açıldığını zannediyor olabilirsiniz.

Bunun için dünyada genel olarak kullanılan DNS ayarlarını kullanarak, birçok siteye rahatlıkla girebilirsiniz. Bu DNS ayarlarından en çok tercih edilen Google’un kullandığı ayarlar olup bilgisayarınızın bağlantı ayarlarından 8.8.8.8  veya 8.8.4.4 yapabilirsiniz.

İnternet neden yavaş? 16 Nisan 2020
İnternet neden yavaş? 16 Nisan 2020

En yaygın kullanılan DNS ayarları

Bunun dışında en yaygın diğer DNS ayarları da 4. 4. 4. 2 ile 4. 4. 2. 1 veya 208. 67. 222. 222 ile 208. 67. 220. 220 şeklindedir. Halihazırda DNS ayarlarınız bu şekildeyse bir şey yapmanıza gerek yoktur. Teknik bir arıza nedeniyle de internetiniz yavaşlamış olabilir. Bu noktada müşteri hizmetlerini arayarak sorunu bildirmenizi tavsiye ediyoruz.

Siz de bağlantı hızınızı şuraya tıklayarak test edebilirsiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs nedeniyle internet yavaşladı! WhatsApp, Twitter etkilendi..
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!