Koronavirüs dünya sıralaması değişti! Türkiye 7. sırada

Koronavirüs dünya haritası değişti
Koronavirüs dünya haritası değişti

Dünya koronavirüs sıralamasında bugün paylaşılan veriler doğrultusunda yine değişiklik yaşandı. Virüsün ilk çıktığı ülke olan Çin, 1 yeni vakayla 11. sıraya gerilerken Türkiye +1,983 yeni koronavirüs tanısıyla 7. sırada duruyor.  Bütün veriler Worldsometer.info sitesinden alınmaktadır.

AMERİKA SALGININ MERKEZİ OLDU

İlk virüsün Amerika’ya uğramasının üzerinden 3 ay geçti ve şu anda ABD salgının merkezi haline gelmiş. Amerika ile Türkiye arasında bulunan ülkelerin tamamı Avrupa’dan. İkinci sırada İspanya 245,567 vaka ile bulunurken sonrasında İtalya, İngiltere, Fransa ve Almanya gelmektedir.

EN ÇOK ÖLÜMLERİN OLDUĞU ÜLKELER

Koronavirüs nedeniyle en çok ölümlerin olduğu ülkelerin başında yine en çok vakaya sahip olması hasebiyle Amerika geliyor. Bugüne kadar toplamda 67,206  kişi hayatını covid-19 nedeniyle kaybederken sadece 1 Mayıs 2020’de 1897 kişi hayatını kaybetti.

Amerika’dan sonra en çok ölümün olduğu ülke 28,710 ile İtalya’dır. İtalya’yı 28,131  ölüm ile İngiltere, 25,100  ile İspanya ve 24,760 ölüm ile Fransa takip ediyor. Bu ülkelerden sonra gelen tüm ülkelerdeki hayatını kaybedenlerin sayısı 10 binin altında bulunuyor.

covid 19 dunya siralamasi
covid 19 dunya siralamasi

EN ÇOK TEST YAPILAN ÜLKELER

Yine resmi olarak paylaşılan rakamlar doğrultusunda en çok koronavirüs testinin yapıldığı ülke 6,907,929 ile Amerika olurken, onları 3,945,518 ile Rusya takip ediyor.  Rusya’da yapılan testlere nazaran tespit edilen vaka sayısının az olması ise dikkatlerden kaçmıyor. Sadece 124,054 pozitif koronavirüs hastası bulunuyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs dünya sıralaması değişti! Türkiye 7. sırada
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!