Haydaa! X Æ A-12 nedir? Elon Musk’ın oğlunun adı ne anlama geliyor?

Elon Musk çocuğunun adı X Æ A-12 anlamı nedir? Ne anlama geliyor?
Elon Musk çocuğunun adı X Æ A-12 anlamı nedir? Ne anlama geliyor?

Yine yaptı yapacağını.. Şimdi herkes X Æ A-12 anlamı nedir? Elon Musk oğluna neden X Æ A-12 adını verdi? Ne anlama geliyor diye Google ve bilimum arama motorlarına sormaya başlayacaktır. Sürekli gündemde kalmaya başaran çılgın mucit Elon Musk ve Grimis 6. çocuklarına neden X Æ A-12 adını verdiler?

Açıkça söylemek isteriz ki henüz bu değişik ismin ne olduğunu kimse bilmiyor. Twitter’da 33.7 milyon takipçisi bulunan Elon Musk yeni doğmuş çocuğunun fotoğrafını paylaştı. Takipçilerinin adı nedir diye sorması üzerine o da bu değişik ismi paylaştı.

İlk başlarda bunun da bir şaka olduğu düşünüldü fakat karısına da aynı soru sorulduktan sonra aynı cevap alınınca gerçekten böyle bir ismin verildiği anlaşıldı.

Bunun üzerine binlerce yorum yapılırken ne anlama geldiği gizemini korumaya devam ediyor. FAKAT! Elon Musk bir takipçisinin yaptığı bir tahmini beğendi.

elon musk X Æ A-12 nedir
elon musk X Æ A-12 nedir

X Æ A-12 Anlamı nedir?

X; bilinmeyen bir şeyi tarif etmek için kullanılır.

Æ; genelde eski ingilizcede kullanılan a ve e harflerinin birleşmesiyle çıkan bir harftir. Fakat zamanla kullanımının azalmasıyla alfabeden de çıkarılmıştır. Halen bazı ülkeler bunu bir karakter olarak kullanıyor.

A-12; Lockheed Martin firmasının CIA için geliştirmiş olduğu bir uçak olup, silah, mühimmat bulundurmayarak sadece hızlı olmasıyla ön planda durmuş ve onu geliştirenler tarafından “Archangel” yani türkçeye çevirdiğimizde ise “büyülü melek” anlamına gelen bir isim takmışlardır.

Bir takipçisi isminin X Ash Archangel olup olmadığını Elon Musk’a sordu ve o da bunu beğenerek bir yorum yapmadı. Türkçe olarak okumaya çalıştığımızda ise “iks eş arçengıl” olarak okunacaktır.

Yasal olarak sorunlar var

Fakat Calofirnia’da yaşayan Elon Musk ve ailesinin çocuklarına bu ismi vermesi yasalara takılacaktır. California yasalarına göre bir kişi çocuğuna bir isim verecekse 26 harfi kullanarak bunu yapabilir. İSmindeki “Æ” karakteri amerikanın kullandığı latin alfabesinde olmadığından dolayı bu ismi vermesi yasalarca mümkün değildir.

Belki de gelecekten gelmiştir

Tabi bütün bunlar bir tahmin olup gerçekte X Æ A-12 anlamı nedir henüz kimse bilmiyor. Kim bilir belki de bazı komplo teorilerinde olduğu Elon Musk gelecekten gelmiş ve o zamanlarda bu tarz kodlanmış isimler kullanıldığından o da çocuğuna bu ismi vermiştir.. :)

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Haydaa! X Æ A-12 nedir? Elon Musk’ın oğlunun adı ne anlama geliyor?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!