Amerika’da uber şoförleri işsizlik maaşı yardımı alabiliyor

Amerika'da işsizlik maaşı nasıl alınır?
Amerika'da işsizlik maaşı nasıl alınır?

Tüm dünya koronavirüs salgınından etkilenmişken bazı ülkelerde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için yardım paketleri onaylanmaya devam ediyor. Yaklaşık 2 hafta önce Amerika’da tüm yasal vatandaşların hesabına Trump’ın imzaladığı 1200 dolarılık yardımlar yatırıldır.

Eğer normalde W-2 ile çalışan bir elemansanız bu konuda işe gitmediğiniz zaman için işsizlik maaşı başvurusu yapabilir ve haftalık $600’a kadar yardım alabiliyorsunuz. Fakat bu süreçte amerika genelinde ilk defa yaşanan bir durum söz konusudur ki o da uber / lyft veya amazon flex, doordash gibi firmalarla çalışan yani GIG workerların durumudur.

Bu konuda daha önce bir benzeri yaşanmadığından dolayı kimse ne yapacağını bilmiyordu. Fakat uzun bekleyişlerin ardından birçok eyaletteki yerel yönetimler işsizlik maaşı ödemelerini kabul ederek ödemeye başladılar.

Peki bu konuda ne yapmak gerekiyor? Yapılması gerkeen şey yaşadığınız eyaletin internet sitesine girerek veya Google’a “unempoyment ny” şeklinde kendi yaşadığınız eyaletin adını yazarsanız oradan çıkan sonuçlardaki siteye tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Başvuru esnasında dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Mesela size fiziksel engeliniz var mı diye sorduklarında HAYIR, halen çalışabilr misiniz dediklerinde EVET cevabını vermeniz gerekiyor.

Çalışmanıza engel nedenler kısmında ise COVİD-19 seçeneğini belirtmeniz gerekiyor. Büyük ihtimalle 200 ile 600 dolar arasında bir yardım alabileceksinizdir. Bunun haricinde bir de federal yönetimin ödeyeceği 600 dolar bulunuyor. Yerel işsizlik maaşınızı almaya hak kazandığınızda otomatik olarak 600 doları da haftalık hesabınıza yatıracaklardır.

Yani minimum bir kişi haftalık işsizlik maaşı olarak 800 dolar para alacaktır. Aylık düşündüğünüzde en az 3200 dolar yardım alacaksınızdır. Karşılıksız olarak…

SORULARINIZI SORMAYA ÇEKİNMEYİNİZ!

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Amerika’da uber şoförleri işsizlik maaşı yardımı alabiliyor
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!