Koronavirüs nedeniyle ikinci el otomobil satışları artacak

Koronavirüs yeni araba satışlarını etkiledi
Koronavirüs yeni araba satışlarını etkiledi

Tüm dünya covid-19 hastalığı nedeniyle olumsuz yönde etkilenirken zarar gören sektörlerden bir tanesi de otomotiv sektörü oldu. Birçok ülkede sıfır araç satışlarında %50’yi bulan düşüşler yaşanırken ekonomik kriz nedeniyle insanların bazı ihtiyaçlarını ertelediği ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük otomobil piyasasının olduğu 2. ülke Amerika’da bile sıfır araç satışlarında yüzde 50’yi bulan düşüşler nedeniyle araç galerileri kan ağlıyor dersek abartmış olmayız.

İnsanlar hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerde araç almaları gerekiyorsa sıfır araç almak yerine ikinci el araba almanın şimdilik daha mantıklı olacağını düşünerek uygun fiyata buldukları ikinci el araçları satın alıyorlar.

Türkiye’de ikinci el piyasası her zaman hareketliydi ve her aracın bir alıcısı mutlaka oluyordu. Bu süre zarfında Türkiye’de de ikinci el piyasasında durgunluk yaşanıyor fakat salgının bitmesi ile birlikte ikinci el piyasasında ciddi artışın olacağı uzmanlar tarafından tahmin ediliyor.

İnsanlar henüz koronavirüsün dünyaya ne getireceğini bilmediğinden dünyanın borcunun altına girmek istemiyor. Hem dışarıya çıkmamaları hem de ekonomik krizin daha ne kadar büyüyeceğinin belli olmaması insanlara para harcama noktasında frenlemesine neden oluyor.

ikinci el araba piyasasI
ikinci el araba piyasasI

Zaten dışarı çıkmayan insanların sıfır araba alıp evin önünde çürümeye bırakması da mantıklı değildir mantığıyla birçok kişi ihtiyaçları olsa bile araba almaktan vazgeçip, ikinci el uygun fiyatlı araçlara yöneliyor.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Koronavirüs nedeniyle ikinci el otomobil satışları artacak
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!