Türkiye’de yapılan korona testi sayısı 2 milyon oldu

Türkiye korona test sayısı toplam 2020

Türkiye’de koronavirüs salgını kontrol altına alındı ve günden güne vaka sayılarında azalmalar gözlemlenmektedir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her fırsatta henüz her şeyin bitmediğini açıklayarak tedbiri elden bırakmamak gerektiğini hatırlatıyor fakat vatandaş herşey bitmiş ve hayat normale dönmüş gibi yaşantısına devam ediyor.

2 MİLYON TEST YAPILDI

30 Mayıs 2020 itibariyle Türkiye’den paylaşılan resmi rakamlara göre toplamda yapılan korona testi sayısı 2,003,594’a ulaştı. Yapılan testlerden 162,120 kişide koronavirüs tespit edilirken 4489 kişi ise 10 Mart 2020’den itibaren hayatını kaybetti.

Elbette bu rakamlar sizi yanıltmasın çünkü 2 milyon test yapılmış olması çoğunluğunun mevcut hastalara yapıldığını unutmamak gerekir. Tedavi görmekte olan hasta sayılarına onlarca defa test yapılıyor ve bunların her biri 1 test olarak sayıldığından dolayı toplamda 2 milyon test yapılmıştır.

Korona türkiye toplam test sayısı kaç oldu
Korona türkiye toplam test sayısı kaç oldu

DİĞER ÜLKELERDE DE DURUM AYNI

Benzer durum diğer ülkeler için de geçerlidir. Amerika’da bugüne kadar toplamda 17,025,076 test yapıldı fakat burada da yine gerçekte 17 milyon kişiye test yapıldığı anlamına gelmiyor. Aynı kişilere onlarca defa test yapıldığından dolayı ortaya bu kadar büyük rakamlar çıkıyor. Hakeza Brezilya’da 212,426,274 milyon nüfus ile 930,013 test yapılmıştır ve büyük çoğunluğu mevcut hastalar üzerinde tekrar tekrar uygulanan testlerdir.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Türkiye’de yapılan korona testi sayısı 2 milyon oldu
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!