Kronik rahatsızlığı olan memurlar nasıl izin alacak? İzin Belgesi Alma!

son dakika kronik rahatsızlığı olan memurlar için izin belgesi

Pandemi süresinde Türkiye’de resmi kurumlarda çalışan 3 milyon memur dönüşümlü olarak çalıştı. Haziran ayından itibaren artık dönüşümlü çalışma bitiyor ve tüm memurlar iş başı yapacaktır. Peki ya kronik rahatsızlığı, hasta olan memurlar ne yapacak? Konuyla alakalı olarak Metin Kıratlı detayları paylaştı.

Metin Kıratlı, bir dosya paylaşarak kronik hastalığı olanların kurumlarına nasıl bilgi vereceklerini anlattı. Bunun için öncelike e-Nabız uygulamasına girerek sorgulama yapması gerekiyor. Türkiye’de aktif olarak çalışacak 3 milyon memur arasından hastalığı olanlar veya koronavirüs testi pozitif olan kişiler e-nabız üzerinden alacakları belgeyi kurumlarına ibraz etmek zorundalar.

Resmi gazete doğum yapacak hamile geme personel idari izin haberleri

Kronaik hastalığı olan memurlar izin belgesi nasıl alacak?

Öncelike e-Nabız’a giriş yapmanız gerekiyor. Uygulama içindeki Kronik Hastalıklarım linkine tıklayıp oradan mevcut rahatsızlığınızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer bir kronik hastalığınız varsa zaten karşılığında  hastalıkla alakalı Tanı Kodu, Hastalığın Adı ve Kronik hastalık durumunu pdf olarak indir seçenekleri karşınıza çıkacaktır.

Kronik rahatsızlığı olan memurlar nasıl izin alacak? Metin Kıratlı, kurumlara verilecek dilekçe örneği paylaştı.
Kronik rahatsızlığı olan memurlar nasıl izin alacak? Metin Kıratlı, kurumlara verilecek dilekçe örneği paylaştı.

Bu noktada kronik hastalık durumu pdf olarak indir bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Bunu indirdiğinizde, indirmiş olduğunuz belgenin sizin kronik hastalığınızın olduğunu belirten bir metin yyer alacaktır. Bu belgeyi yazıcıdan çıkartarak çalıştığınız kuruma vermeniz gerekiyor. Sonrasında da zaten izinli sayılacaksınızdır.

Çalıştığınız kuruma belgeyi verdiğinizde, PDF formatında indirmiş olduğunuz belgenin içinde bulunan KareKod, kurum müdürü tarafından okutularak sizin hakkınızdaki bilgiler görüntülenebilecektir. Örnek vermek gerekirse çalışacak olan kişinin adının Ayşe soyadının da Türkiye olduğunu varsayalım. Bu durumda kronik rahatsızlığı olan kişilerin kuruma vereceği örnek dosya şu şekilde olacaktır:

Kronik rahatsızlığı olanlar için resmi izin belgesi PDF formatı

“Kronik hastalık durumu Ayşe Türkiye isimli kişiye aittir. 01/06/2020 tarihinde Ayşe Türkiye tarafından elektronik olarak indirilmiştir”

Bunu doğrulayan kurum müdürü sizi otomatik olarak izinli sayacaktır. Kafanıza takılan soruları yorum alanından sormaya çekinmeyiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kronik rahatsızlığı olan memurlar nasıl izin alacak? İzin Belgesi Alma!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!