Orlistat ile zayıflayanlar (Thincal kullananlar)

thincal kullananlar 2020
Thincal / Orlistat

Thincal zayıflama ilacı içerisinde kullanılan orlistat etken maddesi ile alakalı bu yazımızda ‘orlistat nedir‘, ‘orlistatın yan etkileri nelerdir‘, ‘kimler thincal zayıflama ilacını kullanabilir‘, ‘thincal fiyatı 2022 ne kadar‘ gibi sorulara cevap vereceğiz. Ayrıca thincal kullananlar başlıklığıyla yayınladığımız bu içeriğe sizler de hem thincal ilacı hem de diğer zayıflama ilaçları ile alakalı görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Orlistat nedir?

Orlistat; kilo verdiren ilaçların içerisinde kullanılan, yan etkileri oldukça fazla olan, mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken bir etken maddedir. Genel olarak ilaçların içinde kullanılan bu madde, obeziteye karşı etkilidir.

Türkiye’de de birkaç ilaçta kullanılan bu etken maddesinin diret satışı yasaktır. Doktorlar, hastalarının tedavisi için reçete edebilir ve eczacılar da sadece reçeteye yazıldığı zaman satışını yapabilirler.

Roche ilaç firması tarafından geliştirilen orlistat etken maddesi 3 adet zayıflama ilaçları içinde kullanılmıştır. Özelliği midedeki yağların sindirilmeden atılmasını engellemek ve vücudun ihtiyacından fazla olan yağların depolanmadan dışarıya atılmasına yardım eder. Bkz. Wikipedia:Orlistat

Thincal kullanıcı yorumları
Thincal kullanıcı yorumları

Orlistat hangi ilaçlarda bulunur?

Türkiye’de sadece 3 ilacın içinde etken madde olarak kullanılmaktadır. Bu ilaçlar thincal 120 mg, Xenical 120 mg ve Wanabi Forte 120 mg’dır. Bu yazımızda thincal nedir sorusuna da cevap verilecek olup, xenical ve wanabi forte ile ilgili başka içerikler hazırlayacağımızı şimdiden bildirmek isteriz.

Orlistat yan etkileri nelerdir?

Kimyasal olan bu maddenin yan etkileri ile thincal yan etkileri üç aşağı beş yukarı aynıdır. Mide bulantısından baş ağrısına, karın şişliğinden makattan kan gelmesine kadar birçok yan etkisi bulunmaktadır. Genelde ilk hafta görülen bu etkiler sonraları ortadan kalkmaktadır. Size özel bilgiler için lütfen doktorunuza yan etkileri nelerdir diye sormayı unutmayınız.

thincal 120 mg 84 kapsül zayıflama ilacı
thincal 120 mg 84 kapsül zayıflama ilacı

Thincal nedir? Nasıl Kullanılır?

Thincal; Obezite tedavisinde kullanılan bir ilaç olup kapsüllerinde 120 mg Orlistat’ın yanı sıra sodyum nişasta glikolat, sodyum lauril sülfat ve birkaç farklı kimyasalın daha olduğu zayıflama ilacıdır.

  • Orlistat
  • Mikrokristalin sellüloz
  • Sodyum nişasta glukolat
  • Sodyum lauril sülfat (texapon)
  • Povidon K-30
  • Talk (magnezyum, silis ve oksijenli sulu bir silikattır)
  • Jelatin (hayvansal – helal değildir)
  • Titanyum Dioksit
  • İndigo karmin

Bu ilacı zaten doktor kontrolünde kullanmanız gerektiğinden dolayı büyük ihtimalle bu maddelere karşı bir alerjiniz olup olmadığını kontrol edecektir. Eğer -olur da kontrol edilmezse- bu kimyasallara karşı alerjiniz varsa lütfen doktorunuza bildiriniz.

Thincal yan etkileri nelerdir?

Neticede kimyasal bir ilaç kullanacağınız için mutlaka yan etkileri de olacaktır. Bazı insanlarda thincal yan etkileri hafif seyretse de bazıların da ağır sonuçlara neden olabilir. Böyle durumlarda doktorunuza veya acile gitmeyi ihmal etmeyiniz. Her ne kadar genel olarak thincal yan etkileri hafif olsa da ilk başlarda görülen bu etkiler sonraları ortadan kalkmaktadır.

  • Başınız ağrıyabilir
  • Karnınız ağrıyabilir
  • İshal olabilirsiniz
  • Çok fazla gaz çıkarabilirsiniz. (osurma)
  • Dışkınız yağlı veya sıvı olabilir.
  • Kan şekerinizin seviyesi düşebilir.
  • Oluşacak gazlardan dolayı karnınız şişebilir
  • Diş veya diş eti hastalıkları görülebilir
  • Yorgunluk hissedebilirsiniz.
  • Alerjik reaksiyonlar olabilir.
  • Makattan kan gelebilir (dışkınız kanlı çıkabilir)
  • Derinizde kabarcıklar oluşabilir
  • Midede asitli yanma hissi oluşabilir.

Az önce de söylediğimiz gibi thincal yan etkileri herkeste görülen bir durum değildir. Bazı kimselerde hiç bir sorun olmadan, süreç atlatılmaktadır. Bazıları da ilk haftalarda bu belirtilerden birkaç tanesini veya bir tanesini görebiliyor. Yine de normalin dışında beklenmedik bir durumla karşılaşırsanız doktorunuza mutlaka danışınız.

Thincal 120 mg fiyat (2022)

Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. tarafından imal edilen bu ürünün menşei olarak Yunanistan gösteriliyor. Eczanelerde genelde 124 TL ile 134 TL arasında fiyatı değişmektedir.  Ortalama olarak, eğer sağlık sigortanız ilacı karşılıyorsa zaten ödemeniz gereken bir tutar yoktur fakat ödeme yapmanız gerekecekse ortalama olarak 130 TL para ödemeniz gerekecektir.

Yine de güncel thincal fiyatı 2022 bilgisi için dilerseniz şuraya tıklayarak, ilaç rehberi sitesine ulaşabilirsiniz.

Thincal ölüm haberleri doğru mu?

Orlistat etken maddesi nedeniyle karaciğer hastalığı olan hastalarda Koçak Farma’nın belirttiğine göre ölen vakaların olduğu belirtilmiştir. Direkt olarak Koçak Farma’nın sitesinden ilgili bölümü aşağıya ekran görüntüsü ile iliştirdik. Görüntüyü büyütmek için üzerine tıklayabilirsiniz.

Thincal kullananlar ne düşünüyor?

Bu noktaya kadar thincal zayıflama ilacı ve orlistat ile alakalı genel bilgileri paylaştık. Bu noktadan sonra sözü sizlere bırakmak istiyoruz. Eğer siz de orlistat etken maddesini içeren bir ilacı veya thincal zayıflama ilacını kullandıysanız sayfanın altında bulunan thincal kullananlar ve kullanıcı yorumları bölümünden görüşlerinizi paylaşarak, başkalarına da yardımcı olabilirsiniz. Daha fazla ürün incelemesi için kullanıcı yorumları kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Thincal kullanıcı yorumları

Daha fazla bilgi almak ve görüşlerinizi paylaşmak için dilerseniz buraya tıklayarak direkt thincal kullanıcı yorumları veya orlistat yorum alanına geçebilirsiniz.

5
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
6
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
2
_rend_m
İĞRENDİM
2
kizdim
KIZDIM
1
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Orlistat ile zayıflayanlar (Thincal kullananlar)
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 16 Temmuz 2020, 21:24

    Lütfen saçmalamayın. Neye güvenerek bu tarz ilaçları alıp kullanıyorsunuz. Hayatınızdan bıktıysanız başka şeyler de yapabilirsiniz. Kullanmayın, risk almayın. Sağlığınızla oynamayın.

    Cevapla
  2. Doktorunuz kullanmanızı söylemiyorsa tavsiye etmiyorum. Mide bulantısından ayakta duramıyordum ve afedersiniz fakat lavabodan çıkamıyordum sürekli midem bulandığından.

    Cevapla
  3. Gerçekten orlistat içeren Thincal, Xenical veya Wanabi Forte ilaçlarını kullanmak istiyor musunuz? O zaman sizleri gerçekte orlistat nedir başlıklı bu yazıyı okumaya davet ediyorum. En azından bu maddenin ne olduğunu, yan etkilerinin neler olduğunu, ne gibi beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Detaylar için bağlantıya tıklayınız:

    https://www.sosyalkaynak.com/orlistat-nedir-orlistat-ilac-kullananlar-ve-yan-etkileri/

    Cevapla
  4. 14 Mart 2023, 20:01

    Thincal ile alakalı daha fazla bilgi almak isterseniz evanaz.com sitesini incelemenizi tavsiye ederim.

    Cevapla
  5. Lütfen arkadaşlar ben de thincal almak istiyorum. İnternette bulamadım. Elinde olup da thincal ilacını satan arkadaşlar lütfen bana ulaşsınlar. Teşekkürler.

    Cevapla
  6. 24 Aralık 2023, 04:54

    Thincal’ın güncel satış fiyatı 750 lira olmuş. Bu ne arkadaş. Artık ilaç da alamıyoruz. Ülkecek batmışız da haberimiz yok. Artık benden kimseye oy yok arkadaş.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!