1 ayda 8 kilo verdiren detoks diyet listesi

1 ayda 8 kilo verdiren diyet listesi
1 ayda 8 kilo diyeti

Her ne kadar koronavirüs nedeniyle tatil yapma hayallerimizi ertelemiş olsak da kilo vermek için tatil yapmaya gerek yok. Her zaman sağlıklı bir vücut, fit bir beden kendimize yapacağımız en büyük yatırım olacaktır. Tesla’nın kurucusu ve çılgın adam Elon Musk’ın da dediği gibi “İnsanların ömrü ortalama olarak 75 yıla çıkmıştır. Yanlış olansa 65 yıl durmadan çalışan insanoğlu, geriye kalan 10 yıllık bir zaman için birikim yapıyor fakat onu da yaşlılıktan dolayı kullanamıyor veya tadını alamıyor.” Tam olarak böyle söylememiş olsa da çevirdiğimizde mealen bu anlamlara geliyor.

1 ayda 8 kilo verdiren diyet

Bu yazımızda 1 ayda 8 kilo verdiren detoks listesini sizlerle paylaşacağız. Fakat hiç kaçamak yapmamanız gerekiyor. Aksi taktirde zamanınız da umutlarınızda boşa gider. Zor mu? Evet. Oldukça zor ama imkansız değildir. Başlamadan önce dilerseniz sitemizde yayınladığımız diğer bitkisel zayıflama çayları konularını inceleyerek, işin kolayına kaçabilirsiniz.

Zayıflamak istiyorsanız Spor şart!

Baştan söyleyelim, eğer ben spor yapamam diyorsanız bu yazıyı okumayı bırakabilirsiniz. Sitemizde başka zayıflama yöntemleri de paylaşılmıştır. Mesela canan karatay diyeti sizin işinize yarayabilir. Yok eğer ben spor yapıyorum veya yapacağım diyorsanız haydi devam edelim.

Zayıflama detoksu kahvaltı menüsü

30 günde 8 kilo verdiren diyet kahvaltı menüsü
30 günde 8 kilo verdiren diyet kahvaltı menüsü

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. İstediğinizi elbette yiyemeyeceksiniz fakat sağlam bir kahvaltı yaparsanız gününüz hem enerjik geçecektir hem de yemek yemeyi düşünmemiş olacaksınız. Kahvaltıda ekmek, sahanda yumurta, yağlı peynir ve şekerli içecekler haricinde istediğinizi yiyebilirsiniz.

Benim tavsiyem 1 adet salatalık, 1 adet domates, 1 kibrik kutusu kadar yağsız peynir, 1 adet haşlanmış yumurta (dilerseniz üzerine karabiber veya pul biber dökebilirsiniz) şekersiz 1 fincan çay ve ekmeksiz olmaz diyorsanız da kepeksiz çeyrekten de az ekmek. Mümkünse bayatlamış ekmek tüketiniz. Çok fazla ekmek tüketme isteğinizi ortadan kaldıracaktır. Baktığınızda çok da fena bir kahvaltı değil aslında, değil mi?

Her gün bu kahvaltı tabağıyla -ki bu kadarı size fazla geliyorsa porsiyonlarınızı ayarlayınız- güne başlayınız. Akşam yemeğine kadar bol su tüketebilirsiniz. Hele ki şu sıcak günlerde ağzınız sürekli kuruyacaktır ve bol bol su tüketiniz. Akşam yemeği saatiniz 19:00 ise 2 saat öncesinde yani 17:00’da akşam yemeğinizi yapabilirsiniz. Ara öğünleri birazdan paylaşacağım, acele etmeyin.

Zayıflama detoksu akşam yemeği menüsü

1 ayda 8 kilo verdiren diyet akşam yemeği menüsü
1 ayda 8 kilo verdiren diyet akşam yemeği menüsü

Akşam yemeğinde ise bir kere makarnaymış, pirinç pilavıymış, bol yağlı sulu yemeklermiş vs.. bunları unutun demiyeceğim çünkü istediğinizi yiyebilirsiniz. Tek şart porsiyonları azaltmak. İstediğinizi yiyebilirsiniz dediysek yine şekerli içecekler, hamurlu gıdalar, asitli içecekler, alkollü içecekler vs.. kullanılması yasaktır. Ama normal yemekleri her zaman yediğinizden yarım porsiyon az olacak şekilde yiyebilirsiniz. Bunun nedeni midenizi küçültmek ve vücudunuzda depo edilmiş yağların kullanılmasını sağlamaktır.

Eğer vücudunuz enerji ihtiyacınızı yediklerinizden karşılayamazsa otomatik olarak depolanmış yağlardan yani basenlerinizden, göbeğinizden, kalçalarınızdan, bacaklarınızdan alacaktır. Bu da yavaş ama etkili kilo vermenizi sağlayacaktır. Diğer türlü kararında yerseniz kilo almasanız bile mevcut kilolarınızı veremeyeceksiniz de. Umarm devrik cümle olmamıştır. :)

Ara öğünler oldukça önemlidir!

Evet, ara öğünler detoksumuzun olmazsa olmazıdır. Eğer günü sadece kahvaltı ve akşam yemeği ile kapatıp, idare edebiliyorsanız ne ala ama bunu yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Aralarda yiyeceğiniz meyveler veya içeceğiniz içecekler size enerji verecektir. Yapmak istemiyorsanız o zaman sizi aralıklı oruç diyeti başlıklı haberimize davet ediyoruz. Çünkü yapacağınız şey aralıklı oruç diyeti olacaktır.

kilo vermek isteyenlere meyve önerileri
kilo vermek isteyenlere meyve önerileri: bu görselde yer alan bütün meyveleri yiyebilirsiniz.

Kahvaltıyı sabah saat 8:00’de yaptığınızı varsayarsak -saatleri kendinize göre ayarlamanız gerekiyor çünkü bazılarımız sabahın erken saatlerinde çalışmak için yollara düşmüş olabiliriz- saat 11:00’de 1 fincan türk kahvesi içebilirsiniz. Sonrasında 14:00’da ise 1 adet meyve tüketebilirsiniz. Genelde muz yemenizi tavsiye ederiz çünkü muz, midenizi kaplayarak iştahınızı azaltacaktır. Tabii siz elma, portakal vs.. tüketerek kan şekerinizi de dengeleyebilirsiniz.

Akşam yemeğini de 17:00’de yaptığınızda saat 20:00’de yine 1 adet meyve veya isterseniz biraz salata tüketebilirsiniz. Bu tamamen size kalmıştır. Gün içinde meyve tükettiyseniz akşama salata da yemek isteyebilirsiniz.

1 ayda 8 kilo verdiren detoks

Farkındayız, çok zor olmasa da ilk hafta alışma süreci olacağından size çok zor gelecektir. Bu bütün diyetlerde böyledir. İlk 1 hafta kaçamak yapmamaya çalışınız çünkü prensip oldukça önemlidir. İlk haftadan sonra zaten mideniz küçülmeye başlayacak, kendiniz bir şey yemek istemeyeceksiniz. Eğer istediğiniz kiloya ulaşamadıysanız abartmayınız çünkü metabolizmanızın çalışma hızı size yavaş kilo verdirebilir. Her şeye rağmen kilo veremiyorsanız sağlık sorunlarınız olabilir, doktora danışmanızı tavsiye ederiz.

1 ayda 8 kilo verdiren detoks
1 ayda 8 kilo verdiren detoks

Spor yapmayı ihmal etmiyoruz!

Bu kısmı bilerek en sona bıraktım çünkü unutmanızı istemiyoruz. Spor yapmak, mevcut yağların erimesini hızlandıracaktır. İlla ki spor salonlarına gitmeniz gerekmiyor. Evinizde de çok rahat zayıflama egzersizleri yapabilirsiniz. Youtube’da yüzlerce zayıflama hareketleri paylaşan kanallar / kişiler var. Her gün 1 tanesini düzenli yapmaya çalışabilirsiniz. Jodd.net olarak aşağıdak videoyu tavsiye ederiz.

Veya havalar gayet iyi gidiyor. Çıkıp mahallenizde yarım saatlik tur atabilir veya kendinize bir hedef belirleyerek günlük hedefinize ulaşıncaya kadar yürüyebilirsiniz. İstanbul veya sahili olan bir yerde yaşıyorsanız yanınıza bir arkadaşınızı, eşinizi, kardeşinizi alarak sahil boyunca yürüyüş yapabilirsiniz. Yanınıza 2 şişe su almanızı tavsiye ederiz. :)

Yağ yakıcı zayıflama hareketleri

Uyarı! Yukarıdaki hareketleri ilk defa yapıyorsanız illa 15 dakika boyunca yapmak zorunda değilseniz. Periyotları kendinize göre ayarlayınız. Videoda 1 dakikalık bir periyotta hareket yapılıyorsa siz bunu ilk gün 15 saniye ile sınırlayabilirsiniz. Yavaş yavaş sonraki günlerde bunu arttırarak devam ediniz. Muhtemelen ilk birkaç gün kaslarınız ağrıyacak, belki de hareket edemeyeceksiniz. Ama sorun yok, çalışmalara devam. :)  Video açılmıyorsa buraya tıklayınız.

Sonuçları bekliyoruz. JODD HABER ile paylaşmayı unutmayınız!

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
1 ayda 8 kilo verdiren detoks diyet listesi
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Eşim bu dediklerinizle birlikte aralıklı oruç diyeti de uyguluyor. Nedendir bilmiyorum ama kadın bir türlü kilo veremiyor. Psikolojisi bozuldu bozulacak. O kadar diyorum doktora gidelim diye ama korkuyor galiba bir sağlık sorunu çıkacağından. Ne tavsiye edersiniz?

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!