Fractional shares (Kesirli Hisseler) Nedir? Nasıl Kullanılır?

fractional shares kesirli hisseler
fractional shares kesirli hisseler

Fractional shares, Robinhood tarafından çıkarılan, kullanıcılarına sunulan bir hizmettir. Bunu türkçeye çevirdiğimizde kesirli pay olarak karşımıza çıksa da borsada bu yüzdelik hisse veya kesirli hisse olarak adlandırılabilir.

Fractional Shares nedir?

Eğer Amerika’da yaşıyorsanız ve bir Robinhood hesabınız varsa buradan yeni faaliyete geçen fractional shares özelliğini kullanarak, bir hissenin satın almak istediğiniz kadarını alabilirsiniz. (Robinhood, internet sitesi üzerinden veya cep telefonu uygulamanızdan hisse senetleri ve kripto para birimlerini satın alıp satabileceğiniz bir finans kurumudur)

Mesela diyelim ki Amazon (NASDAQ: AMZN) hisselerini satın almak istiyorsunuz ama hesabınızda $2.600,86 bulunmuyor. Siz de paranızı kullanarak AMZN hissesini satın almak istiyorsunuz ve sadece 1000 dolarınız var. İşte fractional shares özelliği sayesinde $1000 dolar ile Amazon’un bir hissesinin bir kısmını satın alabilirsiniz.

Kısaca söylemek gerekirse bu özellik sayesinde bir hissenin 1 milyonda 1’ini satın alabilirsiniz. Bir nevi kripto para birimleri gibi de düşünebilirsiniz. Nasıl ki 1 adet bitcoin yerine daha az bitcoin alabiliyorsanız bu özellik sayesinde artık borsada pek mümkün olmayan hissenin bir kısmını satın almak mümkün olacaktır.

borsa kesirli hisse senetleri
borsa kesirli hisse senetleri

Sorularınızı sormaya çekinmeyin!

Türkiye’den Robinhood uygulamasını kullanabiliyor musunuz? Açıkçası emin değilim fakat kafanıza takılan sorular olursa cevaplamaya çalışacağım. İyi günler.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Fractional shares (Kesirli Hisseler) Nedir? Nasıl Kullanılır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!