Hava Yolu şirketlerinin hisseleri artmaya başladı

hava yolu şirketlerinin hisseleri artıyor

Tüm dünyada etkisini göstermeye devam eden koronavirüs, birçok firmayı iflasın eşiğine getirirken bu durumdan dünyanın lider hava yolu şirketleri de nasibini aldı. Özellikle ABD’de salgınla mücadelenin başladığı 18 Mart 2020 tarihinde borsa son yılların en düşük seviyelerini gördü.

Güney Amerika’nın en büyük hava yolu firması LATAM Airlines, iflas erteleme isteyerek, durumdan kendilerini kurtarmaya çalıştılar. Son 1 haftadır borsada artan hisse değerleri bazı uzmanlara göre balon olarak yorumlanıyor.

Hava yolu şirketlerinin hisseleri yükseliyor

hava yolu hisseleri yükseliyor
hava yolu hisseleri yükseliyor

Fakat hisseleri artan tek firma LATAM (LTM) değildir. Bunun yanı sıra hem Türkiye’de THY’nin hisselerinde de artış gözlenirken ABD’de American Airlines, United Airlines ve diğer hava yolu şirketleri de son 1 haftada yüzde 100’e yakın artış göstererek eski konumlarına yaklaştılar.

Amerika’da George Floyd’un öldürülmesiyle birlikte sokaklara dökülen vatandaşlar bir yandan da hayatın normale dönmesine sebep oldu. Birçok işletme sahibi iş yerlerini açarak, çalışmalara başlarken resmi kurumlar da aralıklı sürdürdükleri çalışmalarını tam zamanlı olarak devam ettirmeye başladı. Birçok eyalette hayat normale dönmeye başladı.

hava yolu şirketlerinin hisseleri artıyor

İlaç firmalarının hisseleri düşüyor

Buna mukabil ilaç firmaları haricinde kalan birçok firmanın hisse değeri yükselirken, ilaç firmalarındaki düşüş dikkatlerden kaçmadı. Yine birçok yabancı uzman ABD borsasındaki bu yükselişin balon olduğunu düşünürken ikinci dalga ile birlikte tekrardan dibi göreceklerini tahmin ediyorlar.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Hava Yolu şirketlerinin hisseleri artmaya başladı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!