Yurtdışından Green Card kazananlar DS-260 formuna ne yazmalıdır?

green card ds 260 formu
green card ds 260 formu

Geçtiğimiz senenin Ekim-Kasım ayları arasında yapılan green card başvuru sonuçları, 6 Haziran 2020 itibariyle açıklandı. Donald Trump’ın göçmenlere karşı olan tavrı tüm dünyaca malum olsa da buna rağmen her yıl milyonlarca kişi resmi yollarla ABD’ye gidip, orada yaşamak için green card başvurusu yapmaktadır.

Resmi adı çeşitlilik vizesi olan green card, halk arasında bu şekilde adlandırıldığından dolayı tüm dünyada bu şekilde bilinmektedir. Hindistan, Bangladeş gibi ülkelerden çok fazla göçmen aldığından dolayı ABD, bu ve bazı ülkelerde green card başvurularını kabul etmiyor. Türkiye, bu listenin içinde değildir.

Bütün bilgileri doğru girmeniz gerekiyor!

Green Card’a başvurmak için illa ki doğduğunuz ülkede olmanız gerekmiyor. Bir şekilde Amerika’ya gelmiş, buraya iltica etmişseniz veya kaçak bir şekilde bile yaşıyor olsanız çeşitlilik vizesi çekilişinden yararlanabilir, kazanabilirsiniz.  Bu arada green card ile alakalı hazırladığım detaylı makalem için buraya tıklayabilirsiniz. Birçok konuya cevap verdiğimi düşünüyorum bu yazımda.

Herkes iltica etmemiş olabilir veya asylum talebiniz ret yemiş olabilir. Eğer green card sonuçlarını kontrol ettiğinizde olumlu sonuç almışsanız, karşınızda iki sonuç çıkıyor. Ya ABD’de yasalsınızdır, bütün işlemlerinizi Türkiye’ye gitmeden halledebilirsiniz. Ya da ABD’de yasal değilsinizdir, kaçak yaşıyorsunuzdur o zaman da Türkiye’ye giderek işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.

Eğer kaçak bir şekilde ABD’de yaşamışsanız DS-260 formuna bu durumu belirtmeniz gerekmektedir. Aksi halde konsoloslukta size ABD’de kaldığınız süre boyunca nerede olduğunuzu sorarsa ve Türkiye’de kaldığınızı ispat edemezseniz o zaman vize şansınız ortadan kalkabilir.

Sorularınızı sormaya çekinmeyiniz!

Mümkün mertebe doğru bilgiler girerek, DS-260 formunu gönderiniz. Neticede dünyanın sonu değildir, eğer sicil kaydınız temizse ve büyük suçlara karışmamışsanız gitmemeniz için pek bir engel kalmıyor. Sorularınızı yorum alanından sormaya çekinmeyiniz.

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Yurtdışından Green Card kazananlar DS-260 formuna ne yazmalıdır?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. Merhabalar benim birden fazla sorum olacak ama yanıtlarsanız sevinirim ben 2009 ile 2014 yıllarında norvecte kacak olarak kaldım. Bu süre içinde yakalanıp iltica ettim. İltica talebim ret edildi ve ben gene kaçak olarak kalmaya devam ettim. Daha sonra kendi isteğimle Türkiye’ye döndüm. Gidiş ve dunus tarihlerim emniyette ve e devlette gözüküyor. 1. sorum bu durumu ds260 formunda belirtmelimiyim? 2. sorum eğer bu durumu belirtirsem ABD buyukelciligi benden, norvec devletine ait polis kagıdı ( sabıka kaydı ) istermi? 3. Sorum Türkiye’de yaşıyorum bu Norveç ten polis belgesini nasıl ve nereden alabilirim? 4. Sorum acaba bu durumu hiç karıştırmadan belirtmesem ABD büyükelçiliği bunu öğrenebilirmi? 5. Sorum belirtsem veya belirtmesem her iki durumdada bu olay ret almama sebeb olacak bir durummudur? Biraz uzun oldu ama elime geçen bu fırsatı kaçırmak istemiyorum ve mülakata en iyi şekilde hazırlanmak istiyorum.bunun içinde sizin gibi değerli insanların bilgilerine ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

    Cevapla
    • 15 Haziran 2020, 10:32

      Merhaba Muhammet bey,

      Sizin durumunuz oldukça özel.. Size şöyle yanıt vererek, kararı size bırakmak istiyorum. Öncelikle beyan edeceğiniz bilgilerden siz sorumlu olacaksınız. Karşınızda iki ihtimal var matematiksel olarak. Eğer 2009 ile 2014 yılları arasında yurt dışında olmadığınızı söylerseniz yani her zaman Türkiye’de olduğunuzu ibraz ederseniz ve konsolosluktaki elemanların size bu tarihlerle alakalı soru sorduğunda cevap veremezseniz adamların kafasına soru işaretleri oluşturmuş olacaksınızdır. Diğer ihtimal ise zaten her şeyi olduğu gibi söylemektir ki bu durumda da neden ülkenizi bırakıp, başka ülkeye iltica etmek istediğinizi soracaklardır. Eğer sağlam bir gerekçeniz yoksa bu durum green card hakkınızın elinizden gitmesine neden olabilir.. Fakat siz eğer emniyet veya e-devletteki yurt dışı giriş-çıkış bilgilerinizi konsolosluğa sunmayacaksanız, sizin 5 yıl boyunca yurt dışında olduğunuzu da bilmeyeceklerdir. Bu noktada ne yapıp ne yapmayacağınıza sizin karar vermeniz gerekiyor. Sırayla tüm sorulara cevap vermek gerekirse;

      1. Bu soru hakkında yukarıdaki durumları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Riskli bir durum, daha önce örneği ile karşılaşmadım. Şu anda Amerika’da olan tanıdığım kişilere danışıp, sizin durumunuzla ilgili bilgi almaya çalışacağım. Daha sonradan yeniden güncelleme paylaşacağım, takipte kalınız.

      2. Norveç’te iltica talebiniz ret yemiş ve kaçak kalmışsınız, bu durumda zaten sabıka kaydı göstermeniz mümkün değildir. Kaçak kaçak kaldığınız bir ülkeden nasıl bir belge temin edebilirsiniz ki? İstenmeyecektir. İstense absürt olur.

      3. Bu sorunun cevabı da yine 2. sorunun cevabıyla aynıdır. Kaçak kaldığınız, resmiyetinizin olmadığı bir ülkede sabıka kaydı alamazsınız. Aldığınızda zaten resmiyet kazanmış, size izin verilmiş demektir.

      4. ABD büyükelçiliği, yukarıda da belirttiğim üzere size o yıllarla alakalı bir soru sorduğunda (özel bir olay olmamışsa genelde sormazlar) cevap veremezseniz veya verdiğiniz bilgiler, daha önce belirttiğiniz bilgilerle uyuşmazsa o zaman anlayabilirler. Bu durum tamamen şansınıza bağlıdır. Sorulabilir de sorulmayabilir de. Net bir şey söylemek, takdir edersiniz ki çok zor.

      5. Başka ülkeye iltica etmiş olmanız ret almanıza bir neden değildir. Kendi ülkenizi siyasi nedenlerle veya ırkınız nedeniyle veya sizin Türkiye’de yaşamanıza müsaade edilmediği durumlarda terk etmişseniz ve sonrasında green card kazanarak, ABD’ye gitmek istiyorsanız bu ret yemenize sebep değildir. Yani bir problem olmaz. Eğer keydi sebeplerle, sırf yurtdışında yaşamak için gidip iltica etmişseniz ve bir de Norveç Ret vermişse, ABD konsolosluğu neden RET yediğinizi size soracaktır. Belirtmediğiniz taktirde yine yukarıda söylediğim şeyler geçerli olacaktır.

      Umarım yardımcı olabilmişimdir. Oldukça özel bir durumunuz var. Sizin durumunuzda olan hiç kimse yoktur demiyorum ama çok az insanın başına gelmiştir. Örneklerine bakmak gerekir. Siz yine de emin olmak için başka yerlerden araştırmaya devam ediniz. Zaman zaman buraya gelerek başkalarının cevap verip vermediğini de kontrol edebilirsiniz.

      Yukarıda da söylediğim üzere konuyu başka arkadaşlarıma ve ulaşabilirsem avukat bir arkadaşıma da danışacağım. Yakında tekrardan bir cevap vermeye çalışacağım. Şimdilik hoşçakal. İyi günler.

      Cevapla
      • Çok çok teşekkür ederim takipte kalacağım.

        Cevapla
      • Merhaba Halil bey avukat arkadaşınızla görüşebildinizmi? Bu arada ben Norveç polisinden sertifika talep ettim. Sertifikayı gonderdiler, bu gün elime ulaştı. Ne tavsiye edersiniz?

        Cevapla
        • 8 Ağustos 2020, 20:55

          Merhaba,

          Maalesef konuyla alakalı görüşemedim. Ancak Norveç’ten sabıka sertifikası istemişseniz ve onlarda göndermişlerse resmi olarak kalmışsınız demektir. Bunu DS-260 formunda belirtmeniz bence bir sorun teşkil etmeyecektir. Fakat bana soracak olursanız green card kazanmışsınız zaten, DS-260 formunda her şeyi belirtirseniz bile sorun olmaz diye düşünüyorum.

          Yine de kararı sizin vermeniz gerekiyor.

          İyi günler.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!