Kirazın faydaları nelerdir? Bir de zararları var, dikkat şart!

Kiraz'ın faydaları nelerdir?
Kiraz'ın faydaları nelerdir?

Jodd.net Sağlık – Ülkemizde en çok tüketilen meyvelerden birisi olan kiraz antioksidan özelliği sayesinde birçok faydayı vücudumuza sağlamaktadır. Beyin, kalp ve bağışıklık konusunda birçok faydası vardır. Hem lezzetli olması hem de sağlığa uyguladığı faydaları ile vazgeçilmez meyvelerden sayılmaktadır.

Kirazının Kalorisi ve Besin Değeri Nedir?

Kiraz meyvesinin 100 gramı yaklaşık olarak 63 kaloridir. 1 porsiyon kiraz tüketiminde yaklaşık olarak 126 kalori almış olursunuz. Günlük olarak tüketilen besinlerle kıyaslanması durumunda kiraz, %80 oranında daha az kalori sağlamaktadır.

Su oranı bakımından yüksek bir meyvedir. Kirazın meyvesinin 100 gramının ortalama olarak 83 gramı sudan oluşmaktadır. Protein bakımından zengin bir meyvedir. Lif kaynağıdır. Bu kısım oldukça önemlidir çünkü kilo vermek istiyorsanız tüketebilirsiniz. Kiraz, C vitamini bakımından zengin meyvelerdendir. A, K ve B6 vitaminleri içermektedir.

Bir insan gülük kaç kiraz yemelidir?
Bir insan gülük kaç kiraz yemelidir?

Beyni güçlendirir

Zengin besin değeri sayesinde kiraz, beyinin işlevini arttırmasına yardımcı olur. Hafızayı güçlendirici bir etkisi de bulunmaktadır. Elbette kiraz yediğinizde Limitless filminde olduğu gibi NZT48 hapı almış olmayacaksınız fakat zaman içerisinde etkilerini göreceksinizdir.

Yaşlanma karşıtıdır

İçeriğindeki Flavonoidler ve Karotenoidler ile tam bir antioksidan besinidir. Bu demektir ki vücudunuzda biriken zararları maddeleri kiraz yiyerek dışarı atabilirsiniz. Hem vücudun yaşlanmasını geciktirir hem de cildin daha yavaş yaşlanmasına yardımcı olur. Güzel bir cilde sahip olmayı kim istemez ki?

Kiraz, yaşlanmayı önleyen bir meyvedir
Kiraz, yaşlanmayı önleyen bir meyvedir

Kiraz Sapının Faydaları Nelerdir?

  • Halk arasında ödem atıcı etkileri ile bilinen kiraz sapı vücuttan hem toksinin atılmasına yardımcı olduğu gibi bununla beraber kanı da sulandırır.
  • Böbrek sağlığı için oldukça faydalıdır.
  • Zararlı bakterilerin kandan atılmasına yardımcı olur.
  • Menopoz döneminde oluşan sorunların oluşumunu önler. Rahatlatıcı etki sağlar.

Kiraz Kurusunun Faydaları Nelerdir?

Kiraz kurusu kolesterol sorunu yaşayan bireylerin tüketilmesi için tavsiye edilmektedir. Yüksek kolesterolü
düşürmeye yardımcı olmaktadır. Sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakmasına veya sigara bırakma aşamasında olan kişilerin vücudunda ki nikotinin atılmasını hızlandırabilirler.

Gut hastalığı günümüzde birçok insanda görülen hastalıklardan biridir. Kiraz kurusu tüketmek gut hastalarını iyileştirmede yardımcı olur. Gut hastalığı sebebiyle oluşan eklem ağrılarını azaltmada yardımcı olur.

1 ayda 8 kilo verdiren diyet listesi
1 ayda 8 kilo diyeti ile siz de 30 günde en az 8 kilo verebilirsiniz. Nasıl mı? Resmin üzerine tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz.

Beyaz Kirazın Faydaları Nelerdir?

Beyaz kiraz, tansiyonun dengelenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Polifenol içeriği yüksek olan meyvelerdendir. Bununla birlikte kan basıncının azalmasına yardımcı olur. Kas ağrıları üzerinde etkilidir. Özellikle de spor sonrasında oluşan vücut ağrılarını ve kas ağrılarını en aza indirir.

Uyku bozukluğunun giderilmesinde etkisi vardır. Uykuya geçmeden önce güçlük ve geceleri uyku bölünmesi gibi problemlerin düzeltilmesinde yardımcı olur.

Sarı Kirazın Faydaları Nelerdir?

Sarı kirazın vücuttaki iltihaplanmaları önlemesinde büyük etkisi vardır. Potasyum ve kalsiyum açısından zengin olan sarı kiraz, içerdiği folik asit ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Etkili bir antioksidan kaynağıdır. Yine eğer kilo vermek istiyorsanız sarı kiraz tüketerek, vücudunuzda biriken toksinleri attırabilirsiniz.

Kirazın zararları nelerdir?
Kirazın zararları nelerdir? Bir insan çok fazla kiraz yerse ne olur? Ne gibi yan etkileri olur?

Kirazın Zararları Nelerdir?

Her besinde olduğu gibi kirazında fazla tüketilmesinde oluşabilen zararlar vardır. Kiraz tüketirken miktara dikkat etmek çok önemlidir. Kirazın aşırı tüketimine bağlı olarak sindirim sistemi problemlerine sebep olabilir. Lakin bunun dışında kirazın hiçbir zararı yoktur. Yani abartmadıktan sonra gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Editör: Sare Türk

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kirazın faydaları nelerdir? Bir de zararları var, dikkat şart!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!