Ailevi Akdeniz Ateşi Nedir? Kalıtsal bir hastalıktır ama..

Akdeniz ateşi hastalığı nedir?
Akdeniz ateşi hastalığı nedir?

Jodd.net Sağlık – Kalıtsal bir hastalık olarak bilinen Ailevi Akdeniz Ateşi, adından da anlaşılacağı üzere çoğunlukla Akdeniz kıyısında olan ülkelerde görülmektedir. Halk arasında akdeniz ateşi hastalığı olarak da bilinmektedir. Genelde çocuklarda görülen bir hastalıktır. Dolayısıyla Türkiye’de de görülebilen bu hastalık, ataklar halinde gelişen karın ağrısı ve yüksek ateş ile kendisini gösteren bir rahatsızlıktır.

Ailevi Akdeniz Ateşi Nedir?

Çoğu zaman akut apandisit ile karıştırılabilen Ailevi Akdeniz Ateşi, tekrar eden yüksek ateş ve karın ağrısı ya da akciğer ve eklemlerdeki ağrı ile ortaya çıkan geçişli kalıtsal bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.

Tıp literatüründe Familial Mediterranean Fever (FMF) olarak da bilinen bu hastalık, ataklar halinde tekrar etmekte ve 3-4 gün boyunca devam etmektedir. Başka hastalıklar ile alakalı merak ettiğiniz konular olursa sağlık haberleri bölümünü ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

Ailevi Akdeniz Ateşi Belirtileri Nelerdir?

stres nedir
stres nedir

Ailevi Akdeniz Ateşi belirtileri genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkmaktadır. Örneğin; bu dönemde görülen 38 derecenin üzerinde tekrar eden ateş, şiddetli karın ağrısı, göğüs ağrısı, eklem iltihaplanmaları ve sorunları, diz altı ve ayaklarda kırmızı döküntü, takipler esnasında kandaki iltihap oranının artması ya da testis torbalarında şişme ve hassasiyet durumları bu hastalığın belirtileri olarak gösterilebilmektedir.

Daha fazla bilgiye ulaşmak için Acıbadem Hastanesi’nin internet sitesini buraya tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Ailevi Akdeniz Ateşi Tedavisi Mümkün Müdür?

Ailevi Akdeniz Ateşi tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Ancak bu hastalığın tedavisinde en önemli yöntem kolşisin kullanılmasıdır. Bu sayede ataklar kontrol altına alınabilmekte ve en önemlisi ise amiloidoz gelişimi önlenebilmektedir.

Genellikle hap versiyonu ile kullanılması gereken kolşisin ilacı, vücuttaki inflamasyonu en aza indirebilmekte ve dolayısıyla atakları da büyük ölçüde engelleyebilmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka doktor tavsiyesi ve reçetesi ile kullanılması gerekmektedir.

Editör: Recep Uysal

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Ailevi Akdeniz Ateşi Nedir? Kalıtsal bir hastalıktır ama..
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!