Tayland covid-19 aşısı için maymunlar üzerinde deneme yaptı

covid-19 aşısı tayland
covid-19 aşısı tayland

Jodd.net Dünya – Birçok ülkedeki bilim kuruşları tarafından koronavirüs aşısı ile alakalı çalışmalar tüm hızıyla devam ederken bir haber de Tayland’dan geldi. Tayland’da bulunan Chulalongkorn Üniversitesi Ulusal Primat Araştırma Merkezi’nde covid-19 aşısı ile alakalı maymunlar üzerinde denemeler yapıldığı ve 2 hafta boyunca takip edileceği açıklandı.

Reuters’ın haberine göre; bugüne kadar toplamda 9 milyon kişinin enfekte olduğu salgından dolayı yaklaşık 500 bin kişinin hayatını kaybederken Tayland’da bulunan bir üniversitede aşı ile alakalı olumlu sonuçlar alınabileceği belirtildi.

Pazartesi günü 13 maymuna geliştirdikleri aşıları empoze eden bilim insanları önümüzdeki 2 haftanın oldukça önemli olduğunu, bu noktadan sonra gelişmeleri takip ederek olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağına bakacaklarını söylediler.

Eğer sonuç olumlu olursa daha fazla deney yapacaklarını belirten bilim insanları covid-19 aşısı için seri üretime geçilme tarihi olarak da Ekim 2020’yi verdiler. O zamana kadar başka ülkelerdeki bilim insanları da aşıyı bulmazsa veya başarılı olmazlarsa tüm dünyayı Tayland kurtarabilir.

Bangkonk’ta bulunan Chulalongkorn Üniversitesi’nin araştırma merkezinde görevli olan Kiat Ruxrungtham verdiği bilgilere göre bu testlerde yüksek derecede olumlu sonuçlar alınırsa -ki bu iyi birşey- sonrasında daha fazla test uygulayacaklarını söyledi.

Yapılan araştırmalar Tayland hükümeti tarafından desteklenirken covid-19 aşısı ile alakalı olumlu haberler Tayland’dan gelebilir.

Editör: Yakup Kaplan

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Tayland covid-19 aşısı için maymunlar üzerinde deneme yaptı
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!