Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor? Dizi seti hangi ilçede!

Kuruluş osman dizisi nerede çekiliyor?
Kuruluş osman dizisi nerede çekiliyor?

Kuruluş Osmanlı dizisi henüz çekimleri başlamadan önce izleyici kitlesinde çeşitli konularda merak uyandırmaya başladı. Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor sorusu da cevabı merak edilen bu sorulardan biri.

Dizinin tarihsel bir önem taşıması nedeniyle çekimlerin yapılacağı yer de haliyle önem taşımaktadır. Çünkü dizinin anlattığı dönemdeki şartların en ince ayrıntısına kadar tüm detayların düşünülerek çekilmesi gerekiyor.

Kuruluş Osman nerede çekiliyor?

Kuruluş Osman dizisi çekim seti detaylı olarak hazırlanmak zorunda aksi halde gerçeklerden uzak bir dizi niteliği taşır. Kuruluş Osman dizisi için İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde olan Riva bölgesi içinde 360 dönüm genişliğine sahip olan arazi üzerinde kurulmuş olan dizi setinde çekimler yapılıyor.

Kuruluş Osman dizisi seti dönemin hayat tarzını en net şekilde yansıtabilmek için kaleler, camiler, hamamlar ve hanlar gibi yapıları içeriyor. Belirtilen tüm yapılar en ince ayrıntılar düşünülerek hazırlanmış.

Dizi setinin üzerine kurulduğu plato Avrupa’daki en büyük platolarından biri olarak kabul ediliyor. Dizi setinin hatırlanması sırasında çok sayıda çalışan görev almıştır.

Dizi setinde 60 marangoz çalıştı

Burak Özçivit, kuruluş osman dizisi bölüm başına ne kadar para alacak?
Burak Özçivit, kuruluş osman dizisi bölüm başına ne kadar para alacak?

Diriliş Osman dizi seti için sadece 60 marangozun görev aldığı belirtiliyor. Diğer işlerde çalışanlarla birlikte yaklaşık olarak 1500 kişilik bir çalışan ordusunun görev aldığı dizi setinde ayrıca yapay olarak hazırlanmış bir göl de bulunmakta.

Tüm bu detaylar düşünüldüğü zaman tarihte belirli dönemlerin canlandırılmasını üstlenen yapımlar için teknik çalışmaların ne derece zor olduğu anlaşılabilir.

Kuruluş Osman dizisi izleyicileri arasında Diriliş Osman adıyla tanımlandığı biliniyor. Bu açıdan detaylandırıldığı zaman dizinin konu aldığı olayların neler olduğu da merak edilen detaylar arasında olduğu söylenebilir.

Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğinde..

Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı olma niteliğini taşıması nedeni ile dizinin çekimleri için kullanılacak olan set başarılı bir teknik çalışma gerektirdiği açık. Kuruluş Osman dizisinin çekildiği yer olan platoda aynı zamanda dizide yer alan atlar için de özel bir kısım oluşturulmuştur.

Bu sayede atlar için doğal bir yetişme alanı sağlanmıştır. Bu detaydan da anlaşılacağı gibi sadece oyuncu kadrosu için değil dizide rol alacak olan atlar için de detaylar düşünülerek çalışmalar yapılmıştır.

Dizi hakkında daha fazla bilgi almak için kuruluş osman dizisi bağlantısına tıklayınız.

Recep Uysal / jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kuruluş Osman dizisi nerede çekiliyor? Dizi seti hangi ilçede!
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!