Normal vücut ısısı kaç derece olmalıdır? Yüksek ateş kaç derecedir?

Normal vücut sıcaklığı kaç derece

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgının pek çok belirtisi var. Bunun yanı sıra yüksek ateş de koronovirüsün belirgin özellikleri arasında sayılıyor. Durum böyle olunca birçok insan normal vücut sıcaklığının ne kadar olduğunu merak ediyor. Kaç dereceden sonrası yüksek ateş olarak sayılmaktadır?

Bununla birlikte ateş nasıl ölçülmelidir? Merak ederek birçok araştırma yapmak isteyen bireyler binlerce farklı sonuçla karşı karşıya kalabiliyor. Hal böyle olunca birçok insan yanlış bilgilendirmeler sonucunda problemler yaşayabiliyor.

Normal Vücut Isısı Kaç Derece Olmalıdır?

Vücut ısımızın normal değerin üstüne çıkması tıp anlamında yüksek ateş olarak adlandırılmaktadır. Genel olarak makat kısmından ölçülen normal vücut ısısı 36.4-37.6 Cº olarak değişmektedir. Bunun yanında koltuk altından ölçülen normal vücut ısı değeri ise 35.5-37.0 Cº olarak kabul ediliyor.

Yüksek Ateş Kaç Derecedir?

Çocukların normal vücut ısısı, yetişkin bireye karşı değişkenlik gösterebilir. Çocukların vücut ısıları daha hızlı değişim gösterirken, daha fazla sıcaklıklara ulaşabilmektedir.

Bir günlük süre boyunca sabah ile akşam arasındaki zaman diliminde 0.5-1.0 Cº farklılaşma olabiliyor. Bu duruma tıpta ısı ritmi adı verilmektedir.

Çocuklarda vücut ısısı 17-19 saatlerinde en yüksek seviyeye ulaşabilirken, 24-06 saatleri arasında ise en düşük seviyelere inebilmektedir.

Vücut ısımızı vücudun en belirgin ısı noktalarına uygulamamız gerekir. Vücut ısısı ölçümü; makat, ağız, kulak veya koltuk altı bölgelerinden ölçülebilmektedir. Koltuk altından alınan ısı örneği vücudumuzun gerçek ısısından az da olsa daha düşüktür.

Peki Ateş Nasıl Ölçülür?

Vücudumuzun ısısını öğrenmek için birçok farklı nokta vardır. en doğru yöntem olarak termometreler önerilmektedir. El ile yapılan derecelerin ölçüm büyük oranda yanlış sonuçlar verebilmektedir. Bunun sebebi elin sıcaklığı ve bulunan ortamın sıcaklığının farklı olmasıdır.

Neden Ateşimiz Çıkar?

Vücutta ateşin yükselmesinin birçok nedeni bulunuyor. Kanımızda yer alan kötü bakteriler ve virüslerin kanda ki akyuvarlar ile savaşması durumunda vücudumuzun ısısı yükselir. Ateş yükselmesi durumu vücudumuza istenmeden giren maddelerin dışarı atılmaya çalışılması ile olur. Öte yandan ateş yükselmesi beyinde ciddi hasarlara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra yüksek ateş beynin havale geçirme olasılığını arttırır.

Sare Türk / www.jodd.net

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Normal vücut ısısı kaç derece olmalıdır? Yüksek ateş kaç derecedir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!