Kart hamili nedir? Kart hamili ne anlama gelir?

Jodd haber son dakika
Jodd haber son dakika

Gelişen ve değişen dünyada, bireylerde yaşanan yoğunluğa ve vakit azlığına bir çare olması amacı ile hemen hemen akla gelebilecek tüm yaşamsal ve sosyal aktiviteleri dijital ortamlara aktarmaya başladı. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar ve elbette ki çoğu kişinin olmazsa olmazı banka kartları ve bankaların vermiş olduğu kredi kartları. Böylesine yoğun yaşanan dijitalleşme ortamında, para akışının da dijitalleşmesi kaçınılmaz.

Kart Hamili Ne Demektir?

Banka ve banka benzeri, kullanıcılarına finansal olanaklar sağlayan işletmelerin düzenlemiş olduğu kartların sözleşme sahibi olan tarafına Kart Hamili adı verilir. Eski dilde hamil kelimesi sahip olma, elinde bulundurma anlamını ifade etmektedir. Dolayısıyla kart hamili kelimesi de, kart sahibi anlamında kullanılır.

Her ne kadar banka tarafından verilmiş olan banka kartı ya da kredi kartında, bu kartı alan kişinin ismi yazıyor olsa bile kartın asıl hamili, kart üzerinde ismi yazan değil. Kartı elinde bulunduran, kartı kullanan kişidir. Bunun sebebi şudur ki; bazı durumlarda kartı alan ve kart üzerinde ismi yazılı olan kişi, bu kartı kullanması için bir başkasına verebilir. Böyle bir durumda diğer şahıs kartı rahatça kullanabilir fakat karttan yapılmış olan finansal harcama ve borçlanmalardan kart hamili değil, asıl kart sahibi yükümlü olur.

Kart Hamili Nerede Yazar ve Şartları Var mıdır?

Banka kartı ve kredi kartlarında kart hamili yeri, kartın ön yüzünde bulunur ve sadece kart sahibinin ismi yazılır, başka bir şey yazılamaz. Kart hamili olabilmek için, 18 yaşını doldurmuş olma şartı vardır. 18 yaş şartının dışında bir şart ise, belgelenebilir gelir sahibi olmasıdır. Şayet bu iki şart kişide mevcut ise; ve kart hamili olmak isteyen kişinin başvurması halinde bankalardan ve benzeri finans kuruluşlarından, banka kartı temin etmesinde ve kart hamili olmasında bir engel yoktur.

RECEP UYSAL / JODD.NET

0
be_end_m
BEĞENDİM
0
alki_liyorum
ALKIŞLIYORUM
0
d_ncel_y_m
DÜŞÜNCELİYİM
0
_rend_m
İĞRENDİM
0
kizdim
KIZDIM
0
_z_ld_m
ÜZÜLDÜM
Kart hamili nedir? Kart hamili ne anlama gelir?
habere yapilan yorumlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Jodd Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!